Programajánló

2018. július 20.

2018. július 21.

 
A nagyoperett műfaja Kálmán Imre örökzöldjével, a Cirkuszhercegnő új bemutatójával tér vissza a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a Budapesti Nyári Fesztivál keretében július 20-án és 21-én este. A látványos, szívhez szóló és cirkusszal fűszerezett grandiózus operett a Miskolci Nemzeti Színházzal együttműködésben jön létre, rendezője pedig a műfajban otthonos Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője.
 

2018. július 28.

2018. július 28.

Program időpontja: 2018. július 28. (szombat) 20.00

Tavalyi nagy sikerű vendégszereplése után idén visszatér a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra a világ egyik legérdekesebb táncelőadásait létrehozó társulata, a Béjart Ballet Lausanne, akik a jubileumi turné után most Mozart legnépszerűbb művét, A varázsfuvolát varázsolják a színpadra a klasszikus balett nyelvén, Magyarországon először.

2018. augusztus 03.

2018. augusztus 04.

A hatodik Budavári Palotakoncerteken, augusztus 3-án és 4-én a Budapesti Operettszínház Bor, dal, asszony című gála estjét láthatják majd Lőcsei Jenő koreográfus rendezésében, aki a produkciókat kifejezetten erre az alkalomra készülő, vadonatúj koreográfiákkal teszi még izgalmasabbá.

A zenekar, tánckar és kórus mellett a szólisták – többek között – Fischl Mónika, Dolhai Attila, Oszvald Marika. Peller Károly, Kocsis Dénes és Felföldi Anikó.

Karmester: Marláry László, Szabó Mónika.

(X)

2018. augusztus 02.

2018. augusztus 04.

Program időpontja: 2018. augusztus 2-4., Paloznak

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megtalálható, még ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból.

2018. augusztus 05.

2018. augusztus 05.

Augusztus 5-én Csárdás! – A Kelet tangója címmel, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes látványos műsorával zárul az operett és a tánc nyári ünnepe Zsuráfszky Zoltán rendezésében.

Miközben végigkövethetjük a szerelmespár konfliktusát, majd egymásra találását, gyönyörködhetünk a Kárpát-medence táncainak szépségében, virtuozitásában, zenei világának sokszínűségében!

Az észak-amerikai és európai turnék után ez az előadás Budapesten most először lesz látható.

(X)

Oldalak