Bolha a fülbe – Georges Feydeau leghíresebb darabja a Thália Színházban

Program időpontja: 
2018. december 15. - 2019. január 15.

A Bolha a fülbe 2018. december 15-től látható a Thália Színházban.

Állítólag mindenkinek létezik egy hasonmása a világon. És Chandebise igazgató hiába korrekt úriember, ha belőle is kettő van. A felesége gyanút fog, és tőrbe csalja. Chandebise gyanút fog, és a legjobb barátját küldi maga helyett. A barát pedig titokban a feleség reménybeli szeretője. Egymás karjába is zuhannának a kétes hírű Hotel Numerában, de a váratlan randevú rémálommá változik.

A Hotel Numera az a hely, ahová csak rendes házasemberek járnak, csak hát nem együtt. A titkos randevúkra nagy az igény, ezért az üzlet szépen virágzik. A szálló tulaj-igazgatója, Augustin Ferraillon – akit Tamási Zoltán elevenít meg a színpadon – egy tipikus főnök, és boldogan élhetne, hiszen van egy jól menő szállodája, ha nem lenne ütődöttekkel körülvéve. Először is meg van áldva a rozzant, rozoga nagybácsival, Baptistinnel, aki sokat piál. Aztán ott van Poche, a boy, szállodaportás, valójában a mindenes és egy alkoholista, és vannak a furábbnál furább vendégek, akik szintén a tébolyba kergetik. Persze a félreértések vígjátékában a félreértések Ferraillont sem kerülik el.

A Hotel Numerába érkeznek tehát a vendégek, köztük Carlos Homenidès de Histangua – Nagy Viktor –, aki szintén egy félreértés áldozata.

A darabban rengeteg a spanyol kifejezés. Nagy Viktor a szerep miatt spanyol nyelvleckéket is vett.

A háromfelvonásos bohózat rendezője Kelemen József. Játsszák: Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Mózes András, Nagy Viktor, Szabó Erika, Vida Péter, Tamási Zoltán, Mórocz Adrienn, Bán Bálint, Hunyadkürti István, Tóth Eszter és Domokos László.

(X)