Borfesztivál a Gellértben

Program időpontja: 
2018. november 08. - 2018. november 11.

November 8-án egy butik sörfesztivállal indul a Danubius Hotel Gellért Márton-napi borfesztiválja. Emellett az idén 100 éves hotel korlátlan italfogyasztással és Michelin-csillagos fogásokkal várja vendégeit.

Mitől izgalmas a Gellért szálló borfesztiválja? Eleve attól, hogy egy szálloda ad helyt egy ilyen jellegű rendezvénynek és nemcsak egy szálloda, hanem Budapest egyik legszebb szecessziós, a XX. század történelmét végigkísérő épülete, királyok, politikusok, filmsztárok kedvenc szállodája.

Egy ilyen épület már önmagában vonzó lehet, hogy bekukkantsunk egy Márton-napi újbor-liba programra. Főleg egy olyanra, ami egyedülálló módon egy sörfesztivállal indul. Márpedig a Gellértben, a „nulladik napon” válogatott söröket kóstolhatunk, s csak másnap fordulunk rá az igazi borfesztiválra, mert ugye „sörre bor, mindenkor”. És miután 100 éves a Gellért, nem is lehet kevesebb borász, mint 100, akik 11 borvidékről érkezve sorakoztatják fel boraikat. Emellett persze minőségi pálinkákból is lesz elég olyannyira, hogy a Gellért Márton napi rendezvényére belépők korlátlan mennyiségben kóstolhatjuk a sört, bort, pálinkát. Persze érdemes megalapozni némi étellel is.

A Gellért szálló „saját fejlesztése” a Lakosztályétterem, amikor is az épület legszebb lakosztálya szűk körű fine dining étteremmé válik, ahol ezúttal Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes head chefje varázsolja el a közönséget.

Természetesen idén is lesz Borvacsora és a vasárnap nem múlhat el Márton-napi Sunday brunch nélkül. Pénteken és szombaton “afterpary” zárja a napokat, előzőn az Anna and the Barbies, majd másnap a Maszkura és a Tücsökraj zenéjével.

(X)