Borkereső játékokat szerveznek a Balatonon

Program időpontja: 
2017. október 09. - 2017. október 15.

Október 15-ig, több balatoni pincében is ingyen kóstolhatunk borokat, de aki nem járja ilyenkor a szőlőket, annak elég lehet, ha benéz egy szobor alá, ott is találhat olyan borkülönlegességeket érő vouchereket, amelyeket azért rejtettek el turisztikai szakemberek, hogy népszerűsítsék a balatoni nedűket.

Ne lepődjön meg senki, ha egy szobor talapzatába rejtve, esetleg egy múzeum bejáratánál vagy egy kilátó lépcsőjénél, értékes borítékokat talál, amelyeket borválogatásokra válthat be. Boros kincsvadászat zajlik ugyanis a Balaton több pontján: Alsóörsön, Siófokon, Balatonföldváron, Sümegen és Balatongyörökön. Az értékes bor-vouchereket azért rejtették el egy-egy turisztikai látványosság közelében, hogy a kirándulóknak kedvet csináljanak ahhoz, hogy ezeket a kevésbé ismert, de figyelemre méltó nevezetességeket is felkeressék.

Az akciót a Nyitott Balaton elnevezésű kampány keretén belül szervezik. A rendezvénysorozat középpontjában a balatoni borok, ételek, és az aktív programok állnak. Éppen ezért, október 15-ig, számos szüreti fesztiválra ellátogathatunk, illetve több borospince is tart ingyenes borkóstolót azoknak, akik a Nyitott Balaton weboldaláról letöltik az ehhez szükséges kuponlapot.

Mint azt Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta: a pincészeteknek nemcsak bort kell készíteniük, hanem el is kell adniuk, meg kell ismertetniük a közönséggel. Ehhez kell a borturizmus.

Az akció másik célja, az, hogy megmutassa: a balatoni régió nemcsak a nyári időszakban lehet vonzó úti cél. A programokról a Nyitott Balaton közösségi oldalán és a www.nyitottbalaton.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők részletes információt.

(X)