Everness 2017: az ország legnagyobb életmódfesztiválja

Program időpontja: 
2017. június 20. - 2017. június 25.

Hazánk legnagyobb életmódfesztiváljára idén 300 külföldi és hazai előadó, oktató és szellemi vezető érkezik, hogy öt napon keresztül segítse a látogatókat saját maguk és egy testileg-lelkileg egészségesebb életforma felé. A tudatosság fesztiválja ezúttal új, tágasabb helyen, Alsóörsön várja vendégeit.

“Szerettünk volna mindent megtartani a fesztiválban, amitől szerintünk igazán jó, ugyanakkor a visszajelzések és a bővülő látogatói kör miatt is szükség volt a helyszínváltásra. Alsóörsön sokkal modernebb környezetben és nagyobb területen, ugyanakkor továbbra is a Balaton-partján töltődhetünk fel” – mondja Klein Csaba fesztiváligazgató.

Tény, az Everness hazánk legnyugodtabb fesztiválja, ahol nemcsak szlogenként használják a szervezők a tudatos jelzőt. A fellépők csaknem 600 program során igyekeznek a látogatókat egy kicsit közelebb vezetni saját magukhoz, miközben feltöltődést, szórakozást, igazi közösségi élményt kínálnak.

Nem véletlen, hogy azt szokták mondani, “ha azt hiszed, neked nem valóak a fesztiválok, gyere el az Evernessre”. A fesztivál szervezői komolyan veszik a tudatosságot. Az Evernessen valóban minden az önismeretről, a közös élményekről szól, a fesztivál programja is a természetes bioritmusunkhoz igazodik, az éjszaka a pihenésé, hajnalban újraindul az élet. Emellett a külső környezetükről sem feledkeznek meg: idén a díszletek, a játszótér mind újrahasznosított anyagokból készültek, az evőeszközök, tányérok komposztálhatóak, szelektív hulladékgyűjtőkkel dolgoznak, emellett bio mosó-és mosogatószerek kerülhetnek csak be a fesztiválra.

Szintén újdonság lesz a bejáratnál az Ökolábnyom Program, mely keretében a látogatók szembesülhetnek azzal, hogy mennyivel növelték ökológiai lábnyomukat  a fesztiválra való leutazásukkal. A szervezők továbbá azt is vállalták, hogy az összesített szén-dioxid kibocsátást a rendezvény befejeztével helyi faültetéssel ellensúlyozzák.

Ami a programokat illeti, az Everness idén valóban nagyon színes palettával várja a fesztiválozókat. A mozgás területén számos tradicionális táncba, harcművészeti irányzatba belekóstolhatnak. Negyven jógaoktató érkezik a világ minden tájáról, illetve a szakrális programokon további különleges élményeket gyűjthetnek a látogatók. Külön helyszínt kapnak a hangfürdők, meditációk, a zenei kínálat pedig olyan nagy nevekkel csalogat, mint az Anna RF formáció, Palya Bea, Kailash Kokopelli, illetve az idei Fonogram-díjas Belau zenekar. A Samsara Boulevard pedig lemezbemutató koncerttel készül.

Alsóörsre látogat majd Jakupcsek Gabriella és Vámos Miklós író, bejelentkezik Mooji, újra a színpadon Isten tudjázik Rába Géza természetgyógyász, újságíró, Bedő Imre a Férfiak Klubját hozza elérhető közelségbe, de előadást tart még Hevesi Tamás, Gyuri bácsi a füvesember, Takács Tamás, Kereszty András, Gánti Bence, Kriston Andrea és Egedi-Kovács Melinda is.

Az Everness idén is a gyermekbarát rendezvények sorát gazdagítja, 14 éves korig a belépés és a szállás is ingyenes, illetve szívesen látják a jól nevelt házikedvenceket is.

Bővebb információ és jegyvásárlás:
http://www.everness.hu/hu/jegyek
https://www.facebook.com/everness/

(X)