Megnyílt a Pompeji kiállítás a Gorsiumban

Program időpontja: 
2017. március 25. - 2017. augusztus 20.

A Gorsium ad otthont nyár végéig a “Pompei – Élet és halál a Vezúv árnyékában” című kiállításnak, amelyet Közép-Európában elsőként Szegeden mutattak be a közönségnek.

A fantasztikus leletanyagot bemutató tárlat 2017. március 25-től augusztus 20-ig tekinthető meg az ország legnagyobb régészeti parkjában. Az egykor virágzó város katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, kikapcsolódási szokásait, a gladiátorok világát bemutató kiállítás a romváros feltárásának anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra.

Mint ahogy az köztudott, Pompeji a Vezúv kitörése miatt 79-ben néhány óra alatt eltűnt a föld színéről, több méter vastagságban temette be a vulkáni hamu. A 16. század végén véletlenül, a Sarno folyó szabályozási munkálatai közben leltek rá az első falmaradványokra, a hivatalos ásatások a 1748-ban kezdődtek el. Pompeji ma Olaszország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, a romváros a világörökség része.

A Tourinform iroda komplex ajánlata:

Székesfehérvár – Gorsium csomag: minimum 20 fős csoportoknak 2017. augusztus 20-ig.

A csomag tartalma:

·  kétórás városnézés idegenvezetéssel Székesfehérvár belvárosában (Koronázó Bazilika Romkertje, Szent Korona hiteles másolata)

·  kétfogásos bőséges ebéd a Rozmaring-díjas Szárcsa Csárdában

·  Gorsium – az ország legnagyobb régészeti parkja Pompeji kiállítással

Részvételi díj: 6 500 Ft/fő

(X)