Sörös kalandok országszerte

Báránycsülök
Program időpontja: 
2017. október 09. - 2017. október 15.

A II. Sörgasztronómiai Héten különleges sör-étel párosításokat kóstolhatnak meg a felejthetetlen kulináris élményekre vágyók és a hétköznapi gasztrokalandorok. Ráadásul már nemcsak a fővárosban, hiszen október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különös gonddal összeállított menüket. Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak.

Az utóbbi évek gasztroforradalma a hazai sörfogyasztásra is komoly hatást gyakorolt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott Sör mi több rendezvénysorozat egyik kiemelt célja, hogy itthon is népszerűsítse a sörkultúrát és a hozzá kapcsolódó kulináris élvezeteket. A tavalyi sikerek után, idén is a Sörgasztronómia Héten kóstolhatunk különleges sör-étel párosításokat. Ráadásul országosra bővült a résztvevői lista: három vidéki étterem is részt vesz a programban, így összesen 14 vendéglátóhely kínálja majd egy héten keresztül a saját stílusának megfelelő sörös menüket. Legalább két helyen közülük kiváló hazai kézműves söröket is kortyolhatnak a finomabbnál finomabb ételek mellé.

„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre” – mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő budapesti éttermek: 

 

Atlantis Billiárd

Budapest, Hegedűs Gyula u. 2, 1137

Bestia

Budapest, Szent István tér 9, 1051

Borssó Bisztró

Budapest, Királyi Pál u. 14, 1053

Cactus Juice

Budapest, Jókai tér 5, 1061

Caledonia

Budapest, Mozsár u. 9, 1066

Castro Bistro

Budapest, Madách Imre tér 3, 1075

Good Bar Good Burger

Budapest, Kecskeméti u. 6, 1053

Meat Boutique

Budapest, Lánchíd u. 7, 1013

Old Street Café

Budapest, Váci u. 86, 1056

Pointer Pub

Budapest, Váci u. 33, 1052

Seasons Bistro

Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő vidéki éttermek: 

 

Calico Jack Pub

Debrecen, Bem tér 15, 4026

Papa Joe’s Saloon & Steakhouse

Sopron, Várkerület 108, 9400

Robinson Pub & Pizzéria

Nagykanizsa, Deák tér 10, 8800

 

(X)

Édes-keserű csokoládé mousse
Mango charlotte karamell sörhabbal
Sertéscsülök selyemmézes barna sörben karamellizálva
Így párosítsd a sört az ételekkel