Makadi Palace – a Vörös-tenger ékköve

AMakadi-öböl (Makadi Bay) gyönyörű üdü- lőövezet, ami közigazgatásilag Gur – elterjedt angol átírásban: Hurghada – dakához tartozik, de annak központjától körülbelül 30 kilométerre északra van. A városrész névadói a Vörös-tenger lagúnái, amelyek romantikus hangulatot kölcsönöznek e varázslatos településnek. Kerthelyiségek, éttermek, bárok, kávézók, bazárok sokasága, valamint egy hatalmas, 18 lyukú golfpálya is várja a pihenésre és aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

ETI: a biztonság kedvéért

A mesterségesen mélyített lagúnák körül keleti stílusban épült szállodák sorakoznak egyfajta orientális falucskát alkotva. Itt találhatók a Red Sea hotellánc szállodái, amelyek a vendégek visszajelzései alapján a legszebbek és a legkedveltebbek a térségben. Mi a lánchoz tartozó Makadi Palace-ben töltöttünk el egy hetet az ETI (Express Travel International) szervezésében.

Nem véletlenül választottuk ezt az irodát. A Green Travel csődje után fontos szempont volt a biztonság, és a csaknem 20 éve Németországból indult – és azóta sikerrel működő – utazási irodát minden fórum nagyon megbízhatónak tartja. Évente több mint 300 ezer vendéget utaztat a Vörös-tenger üdülőövezeteibe Európa számos országából. Magyarországon harmadik esztendeje tevékenykedik, az utasszám folyamatosan nő, az ETI márkanév alatt futó nyaralóprogramokat egyre jobban megkedveli a magyar utazóközönség.

A Makadi Palace közvetlenül a tenger partján található, egy komplexumban a többi Red Sea szállodával. Egy gyönyörű parti sétányon közelíthető meg a szomszédos Makadi SPA, a Sunwing Waterworld Makadi és a Grand Makadi.

Terülj asztalkám egész nap

Már az előcsarnokban ámulatba ejtő a varázslatos építészeti stílus. A buja zöld növényekben gazdag lobbiban található a recepció és egy bár. Nekünk most a recepció volt a fontosabb, hogy megkapjuk a kulcsunkat. A Makadi Palace-ben 511 ízlésesen berendezett Junior Suite szoba várja a vendégeket. Ezek 40 négyzetméteresek, fürdőkádasok vagy zuhanyfülkések, légkondicionáltak,műholdas tévével, telefonnal, mini hűtőszekrénynyel, hajszárítóval és egy kényelmes ülősarokkal felszereltek. A legtöbbhöz bútorokkal berendezett erkély is tartozik. Az idegenvezető és némi baksis – 10 amerikai dollár – segítségével egy remek, tengerre néző szobát foglalhattunk el. (Sok éves tapasztalatunk, hogy borravalóval a legtöbb dolog elintézhető. Ha körülbelül 10 egyiptomi fontot, azaz úgy 150 forintot hagyunk reggel az ágyon, garantált, hogy semmi panaszunk sem lesz a kiszolgálásra!)

Amíg a párom kicsomagolt, megnéztem mivel kényeztet bennünket a szálloda. Nos, választék van bőven! Hat teniszpálya (esti kivilágítással) és focipálya, asztalitenisz, strandröplabda, vízilabda, aerobic, vízitorna, egyéb sportok, játékok és versenyek várják a vendégeket. Az all inclusive ellátás reggelit, ebédet és vacsorát jelent, valamint napközben snackeket. 24 órában ingyen fogyaszthatók a helyi alkoholmentes italok, a helyi alkoholosok pedig 10 és 24 óra között. Azon kívül fizetni kell értük, az import italokért pedig mindig. A közösségi helyiségekben ingyen van a wifi.

Tengerparti oázis

A pihenéshez minden feltétel adott. A szállodából kilépve gyönyörű és óriási kert vesz körül bennünket, bármerre indulunk. Mivel a hotelek nincsenek elzárva egymástól, akár órákat is sétálhatunk a számunkra ismeretlen növények között. Ezt naplemente után is megtehetjük, a csodásan kivilágított park akkor egy másik arcát mutatja.

Jobb is este menni, mert egyrészt nincs annyira meleg, másrészt nappal inkább fürdeni és napozni érdemes. Ehhez nemcsak a tenger adott, de a hatalmas komplexumban egy 8000 négyzetméteres medencevilág is található külön gyerekmedencékkel. És persze ne felejtsük el, hogy ott a meseszép korallzátony, amiben búvárszemüveggel és pipával gyönyörködhetünk!

(X)