Újabb fedett fürdő Budapesten

Jelentős mérföldkövéhez érkezett a Budapest Gyógy fürdői és Hévizei Zrt. a - beruházási stratégiájának megvalósításában idén júliusban. Átadták a Paskál fedett egységét, így a főváros egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdővel gazdagodott. És ennek most, a hidegek beálltával lehet csak igazán örülni.

A strand létesítését egy 1965-ben végzett kútfúrás tette lehetővé: akkor 1735 méter mélyről 70 fokos víz tört elő, percenként 1000 liter. Ám a fürdő csak később, 1989-ben épült meg, és az idei beruházásig is csak két medencével üzemelt.
Idén viszont a strand területén egy csaknem 1400 négyzetméter alapterületű új fürdőépületet alakított ki a BGYH Zrt. A fedett földszinti részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is létesült. Az új fürdőrészben szaunák és kezelőhelyiségek is vannak,
valamint egy speciális, geotermikus szauna. A vendégek kényelmét egy beltéri terasz és a belső udvarban kialakított pihenőhelyiségek szolgálják.

Megújultak és átalakultak a strand medencéi, öltözői is. A korábban egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencét szétválasztották, így már külön strand- és úszómedence van a Paskál területén. Ez utóbbi télen is üzemel. A vendégeknek külön parkoló épült a fürdő melletti területen, így a korábbi 40 helyett most 190 hely áll rendelkezésre. Az ősz beköszöntétől a vendégek az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe vehetik.

Elérhetőségek:
XIV. kerület, Egressy út 178/F
Telefon: 1/252-6944
e-mail: paskal@spabudapest.hu
web: www.paskalfurdo.hu