Határszéli pihenés

A Colosseum Hotel Mórahalom 82 szobás, négycsillagos szállodája a többnapos pihenést keresők számára is megfelelő alternatívát jelent.

A gyermekbarát hotel gazdag szobaválasztéka minden korosztály igényeinek megfelelően került kialakításra. A standard, superior, delux, családi és akadálymentesített szobák, valamint a nászutas és elnöki lakosztályok egyaránt mini bárral, LED Tv-vel, hajszárítóval és fürdőköpennyel felszereltek.

A négycsillagos wellness kényeztetést élménymedence, koktélmedence, gyermekpancsoló, jakuzzi, finn és infraszauna, só kamra, gőzkabin, hideg és meleg vizes Kneipp medence, valamint élményzuhanyok garantálják. A tradicionális és egzotikus masszázsok, valamint a különböző szépészeti szolgáltatások pedig a testet és lelket pihentető kényeztetést garantálják.

A fedett folyosón keresztül megközelíthető Szent Erzsébet Gyógyfürdő medenceszolgáltatásait a vendégek korlátlanul és ingyen vehetik igénybe. A fürdő nyáron 21, télen pedig 16 medencével és – a kisebbekre is gondolva - 3 óriáscsúszdával biztosítja a felejthetetlen élményeket. A mórahalmi gyógyvíz ízületi és idegrendszeri megbetegedések, valamint sportsérülések esetén is ajánlott.

A különleges gasztronómiai ételkínálatban egyaránt megtalálhatók a nemzetközi konyha remekei és a helyi specialitások, mint az alföldi gulyásleves vagy a szegedi halászlé. A melléjük kínált finom homoki borok méltó kísérői az étkezéseknek. A grillterasz változatos, frissen sült ételeivel szezonálisan áll a vendégek rendelkezésére.

Különböző látnivalókat is megnézhetünk a környéken, ha már unjuk a pancsolást.

 A Nagyszéksós-tó és az ott élő bivalygulya zavartalan egységet alkot, a terület értékes állat- és növényvilága újra és újra ámulatba ejti a természetjárókat.

Az aktív pihenést keresőknek a környéken futó 44 km hosszú kerékpárút, a horgászat, vagy akár vadászat is ajánlható.

A mórahalmi lovas centrumban képzett oktatók és lovaik teszik emlékezetessé az itt töltött perceket. Az idelátogatók betekintést nyerhetnek a lovak életébe, a szerszámozásba, az etetés-itatásba, a trágyázásba, a fürdetésbe és a lovaglásba.

A Nemzeti Lovas színház nyaranta egyedülálló műsorral szórakoztatja vendégeit a város fedett lovardájában.

Igazi gasztronómiai különlegességet nyújt a Mórahalmi Rétes ház. A „műhelyben” hagyományos, kézzel húzott technikával készül a jellegzetes sütemény, 22 különböző ízesítéssel.

A Mini Hungary Park Mórahalom szabadtéri múzeuma. A kéthektáros terület a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait, történeti emlékeit foglalja magába.  Templomok, várak, paloták, valamint kastélyok és műemlékek méretarányos makettjei várják az idelátogatókat.