Téli wellness Karintiában

Téli wellness Karintiában

Önfeledt kikapcsolódás varázslatos hegyi kulisszával...

A szabadban töltött aktív nap után igazi élmény a felmelegedés és kikapcsolódás a wellnessrészlegben. Karintia számos termál-, wellness- és tavi fürdőjével igen színes palettáját kínálja az ilyen jellegű pihenésnek. Idén két új és különleges wellnessoázis került átadásra: a Karintia termálfürdő Warmbad-Villachban és Karintia első fürdőháza a Millstatti-tónál.

A wellness és a fürdők szerelmesei az idei télen kedvükre kényeztethetik magukat Warmbad-Villach új, építészetileg is lenyűgöző Karintia termálfürdőjében. 11.000 négyzetméteren, négy emeleten ötvöződik a spa és kikapcsolódás a fitnesszel és a kulináris kínálattal. Az építészek a Dobratsch hegy természeti szépségeit gyakorlatilag „bevitték” a házba: a teljes üvegfrontokon keresztül gyönyörködhetnek az üdülővendégek a csodás kilátásban. A belső építészet legfontosabb alapanyagait, az ezüst kvarcit, a terméskő, a fa és a kagylós mészkő képezik. A wellnessrészleg két teljes emeletet foglal el, a kínálatban a masszázs és szépségápolás mellett egy hamam fürdő, szaunák a teraszon, valamint egy jeges fürdő szerepelnek. 40 millió liter, 29,9 fokos víz áramlik naponta 6 forrásból a termálhotelben.

Egy további kellemes újdonság a wellnesskedvelők számára Karintia első fürdőháza, a Millstatti-tónál. A fürdőházzal a Millstatti-tó környéki fürdőszezon az egész évre kiterjeszthető. Az új wellnessoázis – amelynek építésénél szigorúan alkalmazkodtak az ökológiai elvárásokhoz – szauna, masszázs, szépségápoló és pihenőrészleg, valamint a 35 fokos vízhőmérsékletű „Infinity” nyitott medence várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A nagyvonalúan kivitelezett ablakfrontokon keresztül csodálatos kilátás koronázza meg a látogatók nyugodt pihenését.

A sípályákról a termálfürdőbe a Nockberge hegyei közt, Bad Kleinkirchheim/St. Oswald nagy kiterjedésű sívidékén a téli sportok szerelmesei az üdülés kellemesebb részére is könnyedén áttérhetnek: Bad Kleinkirchheimben két termálfürdő is várja az ideérkezőket. A Római termálfürdőben 13 különböző szaunában fényekkel, színekkel és különleges építészeti megoldásokkal tálalják a szaunázás csodálatos pillanatait. A kilátás is egyedülálló: a pihenő vendégek nyugágyakból figyelhetik a hegyoldalon zajló történéseket.

Téli wellness Karintiában
Téli wellness Karintiában