Wellnesszel gazdagodott a Rudas fürdő

Budapest egyik legjellegzetesebb városképi, műemléki és idegenforgalmi szempontból kiemelt területén évtizedeken át rontotta az összképet a Rudas fürdő romos, szürke rendkívül rossz állapotban lévő épülettömbje. Mostanáig.

A fürdő felújításának részeként a déli épületrészben, a volt palackozóban egy földszinti medencetér jött létre két közepes méretű és két kisebb (azaz merülő-) medencével. Ez a meglévő uszodából közvetlen átjárással megközelíthető. Az emeleten egy, az utcáról is elérhető, 232 négyzetméteres étterem várja a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és panorámamedence üzemel. 

Az egymilliárd forint értékű rekonstrukcióhoz kapcsolódóan kisebb fejlesztésekre is sor került a fürdő meglévő területén is. Az uszodacsarnokban a vendégforgalmat irányító, illetve segítő átalakításokra került sor. A 2012-ben teljes körűen felújított előcsarnokban egy hídszerű közlekedőfolyosó létesült, ami összeköti az előcsarnok két oldalán lévő épületek emeleti szintjét. A törökfürdőben és hozzá közvetlenül csatlakozó épületrészben pedig a leromlott állapotú és kihasználatlanul álló Juventus-kádosztály, illetve a volt nappali kórház területe alakult át: öltözők, zuhanyozóblokkok, mosdók születtek. 

A felújítás eredményeképpen a korábban romos déli épületrész, ami a város szégyenfoltja volt, mára a város ékkövévé vált. A fürdő területének növelésével, az új medencék és a szaunavilág kialakításával, azaz a több mint 2500 négyzetméter területet érintő rekonstrukcióval az volt a cél, hogy fürdővendégeink elégedettebbek legyenek, és mind többen keressék fel a Rudast. Reméljük, Ön is eljön hozzánk!

További információ: www.rudasfurdo.hu