Az Operaház művészei is csatlakoznak a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválhoz

A Magyar Állami Operaház művészei is csatlakoznak az idei Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválhoz – jelentette be Ókovács Szilveszter a március végén tartott sajtótájékoztatón. A Magyar Állami Operaház főigazgatója úgy véli, hogy a háromnapos fesztivál olyan magas művészi színvonalat képvisel, melynek mindenképpen részesei szeretnének lenni.

A sajtótájékoztatón Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, a térség zászlóshajójának nevezte a fesztivált és elmondta, hogy a tavalyihoz hasonlóan, idén is részt fog venni a programsorozaton. Emellett megerősítette, hogy a Természet Operaháza épülete – amely a tervek szerint egy európai színvonalú építészeti remekmű lesz – a jövőben meg is fog épülni a Tisza-tavon, ezzel is nagymértékben hozzájárulva a régió fejlődéséhez.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere, kiemelte, hogy a Tisza-tavi Fesztiválnak nagy jelentősége van mind a térség, mind pedig a turizmus fejlődésében. Tiszafüred nevében nagyon örül, hogy idén is házigazdái lehetnek a TO'PERA-nak.

Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál projektvezetője elmondta, hogy idén egyedülálló módon a Tisza-tó partján, a tó vizén és a tó vizében is láthatunk majd produkciókat. Sándor Szabolcs karmester pedig mesélt többek között a Magyarországon teljesen egyedülálló, operajóga interaktív programról, melyhez külön erre az alkalomra komponál zenét.

(X)