Csábító whiskys édesség a szerelmesek ünnepére

Rengetegen imádják, és legalább annyian utálják Szent Bálint, azaz a szerelmesek védőszentjének ünnepét, a Valentin-napot. Kevesen tudják azonban, hogy február 14-e nem kizárólag a szerelmespárok napja: családunkat és barátainkat is érdemes emlékeztetnünk arra, hogy fontosak számunkra. 
 
Ha a kötelező közhelyes ajándékok és zsúfolt éttermek helyett szívesen bevetnéd a kreativitásod, lepd meg szeretteidet Szombati Zsolt, a The Famous Grouse hazai nagykövetének ínycsiklandozó desszertjével. 
 
Famouscotta 
A klasszikus panna cotta receptjéből igazi különlegeséget varázsolhatunk pár csepp skót nedű és egy kis gyümölcs segítségével. 
 
Hozzávalók:
Panna cotta
1,5 dl tej
1 vaníliarúd
3 teáskanál cukor
1 narancs héja
0,5 l tejszín
7 g zselatin
4 cl The Famous Grouse
 
Szósz
Erdei gyümölcsmix
3 cl The Famous Grouse Smoky Black
4 eper
 
Az eredeti panna cottához hasonlóan keverjük össze egy lábosban a tejszínt, a tejet, a cukrot, egy narancs releszelt héját és egy vaníliarúd belsejét. Forrás előtt hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg el nem olvad. Forrást követően pedig 4 cl whiskyvel ízesítjük. Tálkákba porciózva néhány órát hűlni hagyjuk. A megfőzött és átpasszírozott erdei gyümölcsmix és a füstös aromájú Smoky Black keverékéből készített szósszal és felkockázott eperrel tálaljuk. 
 
(X)