Elindult a Wizz Air új, Budapest-Asztana járata

Június 8-án indította el legújabb útvonalát a Wizz Air: Budapestről Asztanába, Kazahsztán fővárosába. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként indul. A járatokra a jegyek már 17 990 forinttól foglalhatók a wizzair.com weboldalon.
 
Asztana, Kazahsztán fővárosa ipari, üzleti és technológiai központ, amely kiemelkedő gazdasági növekedésével több mint egy évtizede vonzza a befektetőket. Idén Asztanában rendezik a világkiállítást, az EXPO 2017 témája: "A jövő energiája". Csaknem 3 millió látogatót várnak a világkiállítás pavilonjaiba 2017 júniusa és szeptembere között.
A Wizz Air első asztanai légi járata indulásának másnapján nyílik meg a kazah fővárosban a jövő energiáit bemutató világkiállítás, amelyen kiállítóként Magyarország is részt vesz - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapest-Asztana járat indulásakor tartott sajtótájékoztatón. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a 112 ország részvételével és több millió látogatóval zajló kiállítás 2017 legnagyobb ilyen jellegű nemzetközi rendezvénye.
 
Asztana már a 10. úticél, amelyre a Wizz Air 2017-ben új alacsony viteldíjas útvonalat indított Budapestről, és hamarosan elindul három további útvonal is: Szentpétervárra, Bordeaux-ba és Frankfurtba. A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.
 
Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23 százalékos éves növekedésnek felel meg. 2016-os adatok alapján légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet támogat.
 
A WIZZ hazai hálózata már 69 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 29 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.
 
(X)