Júliustól újra heti hétszer jár a TAP Portugál

A Budapest - Lisszabon járat – egy év kihagyás után – újra indul 2017. július 1-jén, heti hét, igény esetén pedig akár heti nyolc alkalommal – jelentette be április 26-án az A38 hajón a partnereknek és a szakújságíróknak tartott tájékoztatón a TAP Portugál Légitársaság és a Budapest Airport.

A TAP Portugál már 2004 óta fontos szereplője a budapesti piacnak, Szolnok Péter képviseletvezető a gyors visszatérés okaiként, a célállomás Lisszabon, valamit a rajta keresztül elérhető úti célok népszerűségét és a Budapest-Lisszabon járatok mindig jó kihasználtságát emelte ki.

A járat újraindítása kapcsán Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója örömét fejezte ki és bemutatta a Bud 2020 program részleteit. Ezek jelentős része már elindult, így a Pier B utasmóló építése, vagy a 3+ besorolású, 145 szobás, 2018 végén nyíló ibis Styles Budapest Airport építése. A repülőtér 2016-ban 11,4 millió utast fogadott, és évről évre 11 százalék körüli növekedés.

A TAP Portugál Légitársaság egyébként tagja a Star Alliance légiszövetségnek, folyamatosan bővülő csatlakozási lehetőséget kínál az utasoknak Észak-Amerika, Brazília, Marokkó, Spanyolország, a Zöldfoki-szigetek, Faro, Madeira és az Azori-szigetek irányába.

A TAP Portugál szolgáltatása a Bom Dia Lisboa – amennyiben épp nincs megfelelő csatlakozás – ingyenes szállodai szobát biztosít reggelivel az utasainak.

A flotta folyamatosan megújul és bővül, a fedélzeti catering pedig a régi klasszikus légitársaságokéra emlékeztet, ráadásul autentikus ízekkel, magas minőségben. A légitársaság jelenleg összesen 1176 járatot üzemeltet, 272 878 üléssel.

A légitársaság egyébként hat új úti céllal bővíti a kínálatát idén nyáron – Budapest mellett Bukarest, Stuttgart, Toronto, Las Palmas, Alicante is szerepelni fog a desztinációik között.

(X)