Már Magyarországon is elérhető az okos otthonok hangrendszere

Az okos otthonok zászlóshajója – hangzott el többször is a kulcsmondat a Mamaison Residence Izabella Budapest szállodában 2018. február végén rendezett sajtótájékoztatón és bemutatón, amin bemutatták az egyedi hangrendszert, egy beépített erősítővel rendelkező hangszóró együttest.

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a Consumer Electronics Show-n (CES), Las Vegasban többszörösen díjazott innováció megszólalt a lobbyban és az apartmanban, sőt a résztvevők a mobiltelefonjukon lévő kedvenc számaikat is meghallgathatták.

Az újdonságot Magyarországon bevezető PÁLVÖLGYI-DIGITAL Kft. ügyvezetője, Pálvölgyi Zoltán a laikusok számára is közérthetően jellemezte a kétféle változatban létező hangfalat.

Az új, vezeték nélküli sugárzók a szabadalmaztatott Trillium egyedi hangtechnológiának köszönhetően kiváló, térérzetnövelő, élethű, sztereó hangzást nyújtanak profi hangminőségben, akár nagyobb teremben is. Eddig egy-egy hangfal mindig monóban sugárzott, ez az első, mely sztereóban közvetíti a hangot. A mély és a magas hangok egyformán jól szólalnak meg halk és hangos zenénél - teljes szabadságot és rugalmasságot kínálnak - bármit, bárhonnan, bárhol hallgathatunk vele.

A beépített wifi, Google HOME MINI, Google HOME-, valamint Apple-szolgáltatások nyílt rendszere miatt a hangrendszerből bármilyen eszközről bárhol hangot varázsolhatunk elő, nem kell letölteni hozzá semmiféle applikációt. Egyszerűen összeköthetjük okos telefonnal, tablettel, laptoppal, számítógéppel. Lejátszhatunk vele bármilyen formátumú zenét mobilról, a YouTube-ról vagy bármilyen internetes rádiócsatornáról, streaming zeneszolgáltató kínálatából. Emellett csatlakoztatható hozzá AUX-kábel, USB fogadására is képes. Televízió nézéshez is kiváló hangot ad, vagy pen drive-unkat is beledughatjuk, hogy az azon összegyűjtött muzsikát élvezhessük.

Okos otthonok, irodaházak, irodahelyiségek, üzletek kiváló tartozéka lehet a vezeték nélküli hangrendszer, bárhol felállíthatjuk. Könnyen hordozható, akár kerti partin is hallgathatjuk akkumulátora révén. Egyszerre 32 hangsugárzót köthetünk össze, s programozhatjuk, hogy egyfajta zenét játsszon vagy többfélét, akár külön-külön hangerővel. Ha valaki építkezik, nem kell audiokábeleket behúznia a falakba, mivel a vezeték nélküli zenehallgatás e hangrendszerrel már a jelen technológiája.

A 200 watt teljesítményű és 106 decibel erősségű hangszóró-együttes, az úgynevezett FESTIVAL téglalap alakú. A kemény, rezgésmentes fadobozba összesen kilenc hangszórót építettek. A 36×20×18 centiméteres, 6,44 kilogrammnyi egységben négy mélysugárzó található: kettő elől, kettő hátul. Az egy-egy magas sugárzó mellett elkülönülve szól a bal-, a jobboldali, illetve a középsugárzó. A hangszórók mind külön életet élnek, a fadoboz soha nem rezdül meg.

Az ARENA változat hosszúkás alakú hangrendszer 12×12×18 centiméteres, 1,36 kilogramm. Teljesítménye 50 watt. Könnyen mozgatható, szabadtérre is bátran kivihető. Akkumulátora 20 órán keresztül képes működni.

Miközben több térben is élvezhették a bemutatón a remek hangzást, Anek Dóra, a Mamaison Residence Izabella Budapest menedzsere mutatta be röviden az éppen tizenötödik születésnapját ünneplő hotelt. Az Andrássy úttól mindössze húsz méternyire fekvő, négycsillagos szálloda különlegessége abban rejlik, hogy vendégeit az otthon kényelmével várja. 38 teljesen felszerelt, elegáns kialakítású, konyhával, mosógéppel, külön hálószobával rendelkező, 45–100 m²-es lakosztályiban akadnak olyan lakóik, akik több hétre, hónapra is igénybe veszik szolgáltatásaikat. A több hálószobás, fürdőszobás lakosztályok kényelmes megoldást jelenthetnek családoknak rövidebb városlátogatás vagy hosszabb üzleti kiküldetés idejére is. A szálloda tavaly elnyerte az Alvásbarát Hotel nemzetközi elismerést, s bekerült a TripAdvisor TOP 25 magyarországi szállodája közé.

A RIVA AUDIO MULTIROOM + kizárólagos hazai forgalmazója a PÁLVÖLGYI-DIGITAL Kft.

(X)

FESTIVAL Retail Shop
RIVA ARENA on Shelf
RIVA ARENA - Black -Front Angle
RIVA FESTIVAL - Angle with Blue Background
RIVA FESTIVAL EXPLODED