A QATAR AIRWAYS NYERTE A 2017-ES SKYTRAX DÍJÁT

A Qatar Airways lett az év légitársasága, miután Párizsban megkapta a „2017-es Skytrax World Airline Awards” díjat a párizsi Air Show-n. Ez volt a 4. alkalom, amikor a Qatar Airways kapta ezt a globális elismerést.

Amellett, hogy a világ legjobb legjobb légitársasága lett, számos más nagy díjat is elnyert az ünnepségen, beleértve a Közel-Kelet legjobb légitársasága, a világ legjobb üzleti osztálya és a világ legjobb első osztályú légijárat megtisztelő címeket. A Qatar Airways központja, a Hamad International Airport-t az idei évben a Skytrax ötcsillagos kategóriára értékelte; a világon mindössze 5 repülőtér rendelkezik ilyen magas minősítéssel. 

A Qatar Airways Csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker nagykövet úr, azt mondta: "A Qatar Airways a világ legjobb légitársasága, különösen ebben a kritikus időpontban, jelentős bizonyságot tesz utasaink hitéről és bizalmáról a megingathatatlan elkötelezettségünkre hogy csak a legjobbat nyújtsa. Ez a díj tükrözi a Qatar Airways minden alkalmazottjának kemény munkáját és elkötelezettségét. A Skytrax idén elismert elismerése különösen fontos, mivel ezeket a díjakat az utazók szavazzák. Számomra őszinte köszönetet mondok nekik, és örülök, hogy hamarosan üdvözlik őket a fedélzeten. "

A Qatar Airways szabadalmaztatott új üléstervezete már eddig is hírnevet szerzett azáltal, hogy megkapta a 2017-es ULTRAS (Ultimate Luxury Travel Related Awards) díjat a Qsuite elindításáért. A rangos díjat a londoni The Savoy hotel ünnepségén mutatták be, amelyet Sarah, a hercegnő és York HRH hercegnő Eugenie, valamint az iparági szakértők és VIP-k vettek részt. A nyeremény jelentős volt abban az értelemben, hogy a díjat már azelőtt elnyerte, hogy az utasok már megkezdték volna a szolgáltatás igénybevételét, így a terv várható hatással lesz a prémium utazási iparágra.

A Qatar Airways által szabadalmaztatott Qsuite az iparág első osztályú kétszemélyes ágya, amely az üzleti osztályban áll rendelkezésre. Az állítható panelek és mozgatható TV-monitorok négy ülésen teszik lehetővé a kollégák, a barátok vagy a családok közös utazását és a hely átalakítását egy privát lakosztállyá, amely lehetővé teszi számukra, hogy együtt dolgozzanak, étkezzenek és utazzanak. Ezek az új funkciók biztosítják a testreszabható utazási élményt, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy saját igényeiknek megfelelő környezetet teremtsenek.

A Párizsban elnyert rangos díjak egy újabb forgalmas évet jelentenek a Qatar Airways számára, hiszen a légitársaság 24 új célállomásra repül majd, új repülőgépeket vásárolt, átáll a forradalmi Qsuite szolgáltatásra és folyamatosan fejleszt a 20 éves évforduló alkalmával. A Qatar Airways korábban 2011-ben, 2012-ben és 2015-ben nyerte el a világ legjobb légitársasága címet.

A világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága nemrég hozzáadta a Dublint, az Ír Köztársaságot fővárosát a globális útvonalhálózatához, amelyet hamarosan követ majd Nizza, Franciaországban; Skopje,a Macedón Köztársaságban és Chang Mai, Thaiföldön. A légitársaság 200 modern repülőgépet üzemeltet a legfontosabb üzleti és szabadidős célállomások hálózataként Európa, Közel-Kelet, Afrika, Ázsia Csendes-óceáni térsége, Észak-Amerika és Dél-Amerika területén.