Újabb úti célok a Lufthansa téli menetrendjében

A Deutsche Lufthansa AG bejelentette a 2018/19-es téli menetrendjének újdonságait. A magyar utazóknak az a legfontosabb hír, hogy a légitársaság tovább bővíti járatszámát Budapest és Frankfurt között.

Az útvonalon korábban a téli menetrendben négy járat közlekedett, 2017. december 11-től viszont a téli időszak alatt is naponta öt, illetve heti 35 járat közül választhattak az utasok. 2018 októberétől ismét bővül ez a járatszám és a hétfőtől péntekig közlekedő új, délutáni járatoknak köszönhetően heti 40 Lufthansa-járat áll az utasok rendelkezésére a két város között.

Az LH1344-es új járat 16:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Visszafelé 18:10-kor indul a járat, majd 1 óra 45 perces menetidő után 19:55-kor landol Frankfurtban. Ezt a járatot is egy Airbus A320-as repülőgép szolgálja ki üzleti és turista osztályos konfigurációban. A járatok a téli menetrend két kiemelt időszakában repülnek: október 29-től december 14-ig, majd február 11-től a nyári menetrend életbe lépéséig, március 19-ig.

Aki szívesen elmenekülne a zord őszi és téli időjárás elől, az máris lefoglalhatja vonzó téli úti célját a Lufthansánál. Európa vezető légitársasága hat új, turisták által kedvelt úti céllal bővíti Frankfurtból és Münchenből induló járatai körét.

A Lufthansa a jövőben a Vörös-tenger partján fekvő kedvelt dél-izraeli üdülőhelyre, Eilatba (Ovda) is indít járatokat Frankfurtból és Münchenből. Ha elege lesz a télből és a hóból, heti négy járattal juthat el a napsütéses városba (csütörtökön és vasárnap Frankfurtból, kedden és szombaton Münchenből).

Az idén téltől a Lufthansa Agadirba (Marokkó) is repül minden hétfőn és szombaton Frankfurtból és minden vasárnap Münchenből. Agadir Marokkó déli, atlanti-óceáni partvidékén fekszik, az Anti-Atlasz hegység lábánál. Agadir Ida-Ou Tanane tartomány fővárosa, népszerű úti cél végtelen strandokkal és kiváló golfpályákkal.

Az Olaszország északkeleti részén fekvő Trieszt Európa egyik irodalmi fővárosa és Friuli-Venezia Giulia tartomány központja. Számos etnikai és vallási csoportja miatt New York-hoz szokták hasonlítani. A Lufthansa a tél elejétől kezdve heti tizenkét járatot indít a városba Frankfurtból.

2018 telétől a Lufthansa ismét kínál járatokat Frankfurtból a görögországi Szalonikibe. A város ideális kiindulópont Észak-Görögország felfedezéséhez, és tranzitrepülőtér a délkeleti Chalkidiki-félsziget felé.

Az egyesült királyságbeli Edinburgh új európai célállomás Münchenből. A Lufthansa 2018 decemberétől minden kedden és szombaton repül Skócia fővárosába, kiegészítve a már eddig is meglévő frankfurti járatot. A patinás óvárossal rendelkező Edinburgh ideális bázis a Skót-felföld bejárásához.

Münchenből elérhető új úti cél Tromsø (Norvégia). A város fontos kulturális központ az Északi-sarkkörtől északra, jó kiindulópont mindazoknak, akik szeretnék a saját szemükkel látni a sarki fényt. A Lufthansa minden csütörtökön és szombaton indít Airbus A319 repülőgépet a norvég városba. Tromsøbe Frankfurtból is indulnak járatok.

(X)