Advent Vásárosnaményban

Hatodik alkalommal szervezi meg Vásárosnamény Város Önkormányzata az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot. A település gazdag kulturális eseményére, karácsonyi készülődésére idén már nemcsak a vásárosnaményi lakosságot várják, hanem a Beregből és a környező településekről, a megyéből érkezőket is. Mint eddig minden évben, most is újdonságokkal, változatos csemegével ajándékozzák meg az érdeklődőket.

A számos lélekemelő program mellett a rendezvény szervezőinek kiemelt tevékenysége az adománygyűjtés, mellyel a karácsony igazi üzenetét közvetítik. Az előző években a rászorulók megsegítésére gyűjtöttek, és sok jó érzésű embernek köszönhetően csaknem 500 családhoz jutottak el a városi összefogással összegyűlt ajándékok. 

Idén egy más jellegű nemes célt fogalmaztak meg. A Vásárosnaményi Kórház gyermekosztályának az orvosi műszerparkját szeretnék megújítani a még hatékonyabb orvosi ellátás érdekében, valamint javítanák a gyermekek kórházi tartózkodásának körülményeit is.

December 17-ig a következő számlaszámra várják az adományokat: OTP Bank Nyrt 11744065-15403399-10430006.

De természetesen az ingyenes adventi koncertek helyszínein is biztosítanak lehetőséget az adományozásra. Az összegyűlt összeget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályának adják át, amelyből orvosi műszereket, eszközöket – EKG vagy Holter-, Astrup-, ultrahangos párásító- készülékeket, lázmérőket, televíziót, játékokat vásárolhatnak - a gyermekek gyógyításához.

Az adventi programsorozat:

Idén először motivációs előadásokat szerveznek neves előadók közreműködésével. Fiatalság, boldogság címmel tart előadást a tinédzserek körében népszerű Lippai Marianna, aki elsősorban hozzájuk szól, majd Szily Nóra műsorvezető, pszichológus „Szeretetben a teljes életért” előadását hallgathatják meg a szülők, nagyszülők.

Ingyenes koncertek az adventi gyertyagyújtás után:

December 9. Advent második vasárnap: Sugarloaf Együttes adventi akusztikus koncertje hallható.

December 16. Advent harmadik vasárnap: Szirota Jennifer adventi koncertje zongorakísérettel.

December 23. Advent negyedik vasárnap: Karácsonyi színház a Múzs-Art Társulat előadásában – Muzsika hangjai színházi előadás.

Az adventi ünnepkört 2019. január 7-én a Madách Színház: Csoportterápia előadással zárják, ami után várják a lakosságot egy közös újévi pezsgős koccintásra.

Bővebb információ: www.vasarosnameny.hu/advent

(X)