Ahol biztosan jót főznek nekünk

A budapesti Onyx étterem kapta a 2011-es év éttermének járó díjat a Dining Guide étteremkalauztól. A 2004-ben alapított díj az egyik legrangosabb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A zsűri gasztronómiai szakértőkből, újságírókból, diplomatákból, üzletemberekből és szakácsokból állt. A győztes étterem a Michelin-csillag és a 2 Gault Millau sapka mellé gyűjtötte be mostani elsőségét.

A zsűri különdíját három kategóriában osztották ki. A vidék kedvenc étterme a balatonszemesi Kistücsök lett, Budapest kedvenc étterme a Mák Bisztró, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat pedig a szlovén Pri Lojzetu nyerte el. A top tízes listára 2011-ben a Costes, a Babel Delicate, a Chateau Visz, az Onyx, a Fausto’s, a Nobu, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Mák és a 67 került fel.

A magyar éttermek folyamatos színvonalbeli emelkedésének köszönhetően egyre kiélezettebb a küzdelem az év étterme címért. Most osztottuk ki először a CEEfood-ot, a Közép-Kelet-Európa legjobb éttermének járó díjat, amelyért tíz középeurópai étterem szállt harcba – mondta Wiszkidenszky András, a Dining Guide kiadója, a zsűri elnöke.

(mti)