Ajándékozzon könyvet karácsonyra!

Az ünnepek közeledtével sokakban merül fel a kérdés, vajon mivel lepjék meg szeretteiket a karácsonyfa alatt? Egy biztos, az alábbi két könyvvel senki nem fog melléfogni.

1.) Az év természetfotói − Magyarország 2016
240x240 mm, 192 oldal, ára: 5.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2016.

A naturArt − Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban huszonnegyedik alkalommal írta ki a nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. A Saubermacher − Az Év Természetfotósa 2016 pályázatra beérkezett több mint háromezer pályamű minden eddiginél magasabb színvonala ezúttal is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába. A fotóművészet egyik legösszetettebb és legtöbb fáradsággal járó ágának hazai és határon túli képviselői alaposan kitettek magukért, amit látványosan bizonyítanak azok a rendkívüli fotók, amelyek újra és újra meghökkentenek, elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek bennünket. Az év természetfotói Magyarország 2016 album − a korábbi esztendők gyakorlatához hasonlóan − ezúttal is a pályázat legjobb képeiből nyújt lebilincselő válogatást az olvasóknak.

2.) Erich Maria Remarque: Éjszaka Lisszabonban
145X125, 256 oldal, ár: 3699.- Ft
Alexandra Kiadó

1942-ben két férfi találkozik a lisszaboni éjszakában. Mindketten német emigránsok, akik azért érkeztek a portugál fővárosba, hogy hajóval Amerikába menekülhessenek a háború borzalmai és a biztos halál elől. Hajójegye és vízuma azonban csak egyikőjüknek van: annak, akinek már sem ereje, sem oka nincs arra, hogy új életet kezdjen. Iratait felajánlja a másik, vadidegen férfinak, cserébe csak annyit kér, maradjon vele hajnalig, és hallgassa végig a történetét. Kérése egy utolsó, emberi gesztus egy olyan világban, ahol látszólag már nem maradt más, csak az embertelenség.
Erich Maria Remarque 1962-es műve egyszerre megrázó erejű történet Európa egyik legsötétebb időszakáról és szenvedélyes állásfoglalás az egyetemes béke és a szolidaritás eszméi mellett. Kivételes regény, amely méltó főhajtás a második világháború alatt emigrációba kényszerült tömegek emléke előtt.

(X)