Babiczki László lett a Junibor legújabb tagja

Új taggal bővült a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete: ezúttal Babiczki László csatlakozott. A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.

„A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ez által egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. A DiVino és a Junibor között kezdettől fogva megvannak a szinergiák. A DiVino Bazilika házigazda Juniborásza, Miklós Csabi azt meséli, az első DiVino nyitásakor egyértelmű volt, hogy csatlakozik a tulajdonosokhoz, akikkel régóta jó barátságban voltak. „Ez nem munka, hanem egy gyönyörű feladat és mindig arra gondolok, mennyire nagyszerű, hogy egy ilyen ügyben úttörők lehetünk. Az egész DiVino-sztori a fiatal magyar borászokat tömörítő Junibor Egyesülettel egy olyan komoly történet, hívószó és üzenet, amihez jó tartozni”– mondja.

„A Junibor Egyesület tagjai első- vagy másodgenerációs borászok. Én 1998 óta kereskedek borokkal és sok fiatal borásszal megismerkedtem, akik rendkívül nyitottak voltak és így alakult ki az együttműködés. Nekik jó lehetőség a DiVino, mert ez tulajdonképpen egy egész éves borfesztivál, ahol nem kell standot bérelni és egyéb költségeket vállalni ahhoz, hogy a vendégek széles körben megismerjék a boraikat, de mégis lehetőség van a személyes találkozóra a fogyasztókkal” – véli Bánki Sándor, a DiVino borbár tulajdonosa.

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófi, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold,  Dúzsi Tomi, Kiss Gábor, Sebestyén Csabi és Csilla, Demeter Endre Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Figula Misi, Prácser Miklós, Prácser Hajni,  Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dóra, Kovács Tamás, Gál Peti

(X)