Eplényben elindult a főszezon

Beköszöntött a főszezon az eplényi Intersport Síarénában, hiszen a komplexum immáron több mint egy hónapja folyamatosan nyitva tart.

A hideg időjárásnak köszönhetően folyamatosan tudják működtetni a hóágyúkat: eddig összesen 118 000 köbméter technikai havat gyártottak és szórtak szét. Ennek köszönhetően egyetlen kivétellel az összes sípályán lehet síelni összesen 6,1 km hosszúságban, melyből 4 km ki is van világítva az esti síelések idejére.

Üzemel a négyüléses Audi Sport Sífelvonó, mind a három csákányos lift, valamint az oktatóliftek. A felvonók teljes kapacitása egyébként óránként 7350 fő.

Nemcsak hétvégén, hanem hétköznap is érdemes ellátogatni Eplényben, hiszen ilyenkor egyrészt sokkal kevesebben vannak a pályákon, ráadásul még a jegyárak is kedvezőbbek. Szerda és péntek este pedig éjszakába nyúlóan síelhetnek a vendégek, ilyenkor ugyanis este 10 óráig nyitva vannak a pályák.

Mindemellett pedig teljes kapacitással dübörögnek a téli sportot kedvelők kényelmét szolgáló szolgáltatók is: nyitva tart a síiskola, a hütték és az Intersport Síkölcsönzőben bárki bérelhet felszerelést.

 (X)