Fesztiválos felfedezésre hív az MTÜ

Mozdulj ki és fedezd fel! címmel virtuális és valódi országjárásra invitálja a nyári fesztiválok vendégeit a Magyar turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ).
 
Az ügynökségünk célja az, hogy a felhívja a fesztiválozók figyelmét: nemcsak a színpadok környékén zajlik az élet, hanem érdemes felfedezni a fesztiválhelyszínek környékét is. A nyári zenés találkozókra egy speciális, 360 fokos VR (virtuális valóság) túrával készülnek, így a Balaton Sound, a VOLT és a Sziget Fesztivál közönsége is megismerheti a környék látnivalóit.
Az elmúlt hetekben folyamatosan készültek a 360 fokos felvételek azokról a természeti kincsekről, amelyek felfedezésre várnak. Ezeket egy speciális eszköz segítségével járhatják be a fesztiválozók az MTÜ sátrainál.
 
A virtuális országjárásokon olyan helyszíneket mutatnak be, mint például a Balaton-felvidéki Hegyestű, a Fertő-tavi cölöpházak, a Megyerhegyi tengerszem, az egerszalóki sódomb, vagy a tapolcai tavasbarlang. De természetesen minden fesztiválra egyedileg is készülnek a környék látnivalóival. A VOLT Fesztiválon például Sopron belvárosának virtuális 360 fokos túrája volt megtekinthető, valamint a környékbeli szőlészeteket, borospincéket és Bükfürdőt is bejárhatták azok, akik ellátogattak az ügynökség sátrához. A Balaton Soundra készülő virtuális túrán pedig többek között a Badacsony, Tihany és Veszprém belvárosa elevenedik majd meg.
 
A fesztiváloknak otthont adó vidékek népszerűsítésére helyi véleményvezéreket is bevon az ügynökség: a VOLT Fesztivál előtt például Sopront környékét Lobenwein Norbert, a rendezvény megálmodója és főszervezője mutatta be egy videós túra formájában. Hasonló videókat a többi fesztivál előtt is készít majd az MTÜ. A kitelepüléseinken ezeken kívül social media játékokra is sor kerül: értékes díjakra számíthatnak azok, akik a #fedezdfel és a #hellohungary hashtaggel ellátott fotókat töltenek fel a fesztiválokról különböző közösségi oldalakra.
 
(X)