Kerékpáros élménytúra a Balaton körü

Csaknem 120 program, több száz kilométernyi túraútvonal és több tucat pecsételőpont várja a kerékpárosokat tavasszal a Balatonnál.
 
Pattanjon kerékpárra és tekerje körbe a Balatont tavasszal két-három nap, vagy akár egy hét alatt, közben gyűjtse a pecséteket a látogatóhelyeken, Tourinform irodákban, éttermekben és szálláshelyeken! Járja végig a legjobb programokat, kóstolja meg a legfinomabb fagylaltokat, kávékat, borokat, barangolja be a Balaton-part természeti kincseit, állatparkjait, kilátóit, vagy ha éppen ahhoz van kedve napozzon egy kicsit a fűben a parton!
 
A "Pecsételd körbe a Balatont két keréken!" egy kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, ami a tavaszi Nyitott Balaton programsorozat részeként a Balaton Turizmus Szövetség és a helyi TDM egyesületek először rendeznek meg 2017-ben. A cél, hogy a résztvevők az egyes Balaton-parti turisztikai egyesületeknél és szolgáltató partnereiknél (múzeumok, attrakciók, vendéglátóhelyek, szálláshelyek) biztosított pecsételő állomások érintésével részben vagy teljesen megkerüljék a Balatont, s ennek során minimum 27 pecsétet gyűjtsenek össze pecsételő lapjukra vagy mobiltelefonjukra a három részre felosztott Balaton Régióból. A túrát elektronikus pecsételéssel is végigjárhatják az érdeklődők – ebben az esetben a pecsételő pontokon kihelyezett QR kódokra kell vadászniuk, mindezt a 2017. április 28. és május 14. között. A túrát sikeresen teljesítők elektronikus oklevelet kapnak és az élményen túl értékes balatoni ajándékokat is nyerhetnek. Többek között balatoni hétvégét, belépőjegyeket kulturális programokra, golfoktatást vagy e-bike használatot.
 
További információ és regisztráció: pecset.balatonbike.hu és www.nyitottbalaton.hu
 
(X)