Különleges gasztrotippek lány- és legénybúcsúkra

Nyakunkon az esküvőszezon, és vele a lány-és legénybúcsúk vidám időszaka is. Manapság valóságos iparág épült az események profi lebonyolításához, de akkor se essünk kétségbe, ha „egyszeri” barátként szeretnénk egyedivé varázsolni a különleges napot.

Forró nyári estéken csak egy valami eshet jobban a jól bevált skót whisky-jég párosnál: egy zamatos hozzávalókkal feldobott, hűs long drink! A lánybúcsú kevésbé whisky-rajongó résztvevőit is elkápráztathatjuk 4cl The Famous Grouse, 2 cl bozdaszörp, 1 cl citromlé és némi tonik keverékével. Az unisex frissítőt díszíthetjük egy szelet lime-mal vagy egy falat görögdinnyével is – a látványos koktéllal a tökéletes Insta-poszt is garantált.

Bartenderi adottságaink mellett gasztronómiai tehetségünket is megcsillogtathatjuk az aranyszínű ital segítségével. A felejthetetlen baráti összejövetelek kötelező kellékei a számtalan variációban elkészíthető hamburgerek: bármilyen összeállításban is kínáljuk az örök kedvenc street foodot, ne felejtsük el whiskys pácban érlelni a húspogácsát.

Egy egész kert, vagy akár csak egy apró erkély áll rendelkezésünkre a buli estéjén? Elő a grillsütővel! A közös sütögetés utánozhatatlan hangulatát csak a whisky, néhány csepp lime-lé, reszelt narancshéj, egy csipet rozmaring, só és barnacukor keverékében megforgatott grillezett csirkemell koronázhatja meg.

Édesszájú vendégseregünket valódi gourmet kalandban részesíthetjük pár csepp skót nedűvel megbolondított olvasztott keserűcsokoládéval, amibe epret vagy narancsgerezdeket mártunk. Elszánt konyhatündérek a desszertek egyik királynőjével, a macaronnal is megpróbálkozhatnak: akár a krémben, akár a tésztában rejtik el a Felföld kincsét, az elegáns ízekkel könnyen az este sztárjaivá válhatnak.

(X)