A legjobb mozifilmek októberben

Csillag születik

Októberben két olyan film kerül az amerikai mozikba, amely külön-külön is nagyot szólnak: a Tom Hardy főszereplésével készült sötéten humoros képregényfilm, a Venom, valamint a Bradley Cooper és Lady Gaga együttműködéséből született különlegesség, a Csillag születik (A Star is Born).

A Csillag születik-ről a Velencei Filmfesztiválon lezajlott premierje óta ódákat zengnek a kritikusok, 95 százalékon áll a Rotten Tomatoeson, és legalább hat kategóriában emlegetik az Oscar-esélyesek között. Ráadásul Lady Gaga rajongói biztosan nem hagyják ki a lehetőséget, hogy kedvencüket ezúttal smink nélkül lássák: ez a film a tippek szerint 30-40 millió dollár között hoz majd. A Venom, amely valószínűleg egy hosszú sorozat első darabja pedig akár 60 millió dollárnak is örülhet majd.

A két szuperprodukció mellett a következő filmeket is érdemes lesz megnézni a mozikban.

Az ijesztgetés vicces

R. L. Stine meghökkentő rekordokat mondhat a magáénak: életében eddig több mint 350 könyvet írt és azok több mint 400 millió példányban fogytak világszerte. 9 éves korában kezdett írni, amikor a padláson talált egy írógépet, és 1986-ban adta ki első horrorregényét – de a fia még egyetlen betűt sem olvasott tőle.

Jack Black viszont sokat. Nyilván azért, mert már másodszor bújik az író bőrébe. A 2015-ben nagy sikert arató Libabőr után elkészült a Libabőr 2. – Hullajó Halloween (Goosebumps 2, hazai bemutató: október 25.), amelyben ismét egy elszabadult könyv kelti életre a rémisztő humorú szörnyeket.

Új démonok jönnek

James Wan, az első és második Démonok között rendezője, a különböző leágazások (az Annabelle-filmek és Az apáca) ötletmestere és producere továbbra is szorosan a kezében tartja a gyeplőt, de a Démonok között 3.-hoz új rendezőt választott. Michael Chaves nevét egy 8 perces horror rövidfilm, a The Maiden kapcsán ismerte meg a világ, és most egy hosszú horrorral gyakorol: jelenleg éppen A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató 2019. április) című, egy mexikói legendán alapuló, de a 70-es évek Los Angelesében játszódó mozidarab utómunkálatait végzi. Ha ezt befejezte, rögtön áttér a Warren-házaspár valóságban is megtörtént és alaposan dokumentált démonűző munkájának újabb epizódjáról szóló film forgatására. A Démonok között 3. a sorozat hatodik darabja lesz: az előző öt film összesen több mint 1,5 milliárd dollár bevételt hozott, és ezzel már hivatalosan is minden idők legsikeresebb rémsorozata – a legsikeresebb Az apáca lett közülük.  De James Wan horrorjai egyre népszerűbbek, a következő démontörténet talán újabb rekordokat dönt majd.

(X)

Venom
Libabőr 2.
Apáca