Megnyílt a Balaton első korcsolyapályája

Fotó: Hikadi Attila

Elsőként Siófokon nyílt hivatalos korcsolyapálya a Balaton jegén, ahol bárki ingyenesen és biztonságosan sportolhat. Az élmény mellett fantasztikus látványban lehet része annak, aki most keresi fel a siófoki Balaton-partot. A napok óta tartó, szokatlanul hideg időjárásnak köszönhetően a tó vízfelületét legnagyobb részét ugyanis jég borítja. A fagy és a szél együttes hatására pedig a jégréteg összetöredezett és feltorlódott a partok közelében, festői formákat és alakzatokat hozva létre.

Nemcsak gyönyörködni lehet a természetben, hanem sportolni is. Megnyílt ugyanis a Balaton első hivatalos jégpályája a siófoki Ezüstparton. Az Arany János utca végénél lévő, 200x400 méteres pályán a biztonságos, 15 cm-t meghaladó jégvastagságnak köszönhetően bárki kipróbálhatja ezt a sportágat, akár családdal, gyerekekkel is. Az üzemeltetető önkormányzatnak köszönhetően a jeget rendszeresen takarítják, lehet jégkorongozni, ingyenesen fakutyát kölcsönözni és illemhely is van a parton.

Azt viszont nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a repedezett és bizonytalan vastagságú jégen korcsolyázni még mindig életveszélyes és tilos, ezért csakis a kijelölt és ellenőrzött szakaszokon merészkedjünk rá.

A sportolni vágyók a tó jege mellett kipróbálhatják a Fő téren megépített műjégpályát is, a kevésbé aktív kikapcsolódást keresők pedig a tópart egyetlen, télen is nyitva tartó, fedett fürdőjében lazulhatnak el. Mindemellett kulturális programok, koncertek és színházi előadások is várnak a Siófokra utazókra – mert a Balaton télen is itt kezdődik.

(X, Fotó: Hikadi Attila és Pongrácz Zoltán)

Fotó: Pongrácz Zoltán