Minősített fesztivál lett a PanyolaFeszt

Idén 20 fesztivált tüntetett ki minősítéssel a Magyar Fesztivál Szövetség, hazánk egyik legnagyobb szakmai szervezete. Többek között a PanyolaFeszt is megkapta az elismerő tanúsítványt és a virtuális pecsétet.

A szövetség gondozásában működő fesztiválminősítési projekt szigorú szakmai szempontrendszer alapján működik. A hazai szakemberek mellett nemzetközileg ismert és elismert munkatársak is részt vesznek ebben a munkában.

Az idei minősítések tanúsítványát Márta István, a szövetség elnöke adta át a Benczúr Hotelben. A 2018-as fesztivál-listából csak néhány kiemelt település, a teljesség igénye nélkül: Veszprém, Budapest, Pécs, Kapolcs, Békéscsaba, Nagykanizsa, Csongrád és mellettük Panyola is megkapta a rangos elismerést.

A fesztiválok életében meghatározó, hogy évről évre egyedi kulturális élményt kínáljanak a vendégeknek. A PanyolaFeszt immáron tizenharmadik alkalommal teljesítette kultúrmisszióját, gazdag minőségi csemegét adva a megye, a szatmári vidék, az ideérkezőknek.

„Küldetésünknek tekintjük, hogy a művészetek megannyi ágát, a zenei élet sokszínűségét mutassuk meg vendégeinknek A babona szerint a tizenhármas egy misztikus szám, balszerencsét jelent, nekünk azonban szerencsét hozott. Az idei fesztiválnak a három nap alatt közel nyolcezer látogatója volt. A kezdeti lelkesedés, a hosszú évek kitartó munkája csöppet sem gyengült az évek során. A 600 fős falu fáradhatatlan összefogása hihetetlen tömegeket mozgat meg” – hangsúlyozta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.

A rendezvény nemcsak egy fesztivál, hanem élménykosár is, amelyből minden generáció kiveheti a számára megfelelő csomagot. Egyedi portaprogramjaikkal igyekeznek a helyi különlegességeket megmutatni, a megye értékeit megőrizni, a helyben készített gasztronómiai különlegességeket kínálni, sport, szórakozás, gyermek és családi programokat adni.

A polgármester szerint ha valaki egyszer belekóstol a vidéki élet ízébe, nem tudja elengedni. A visszajáró vendégek azt mondják Panyolára, hogy olyan, „mintha hazajönnél.” A magyar művészvilág sok-sok előadója és a közel tízezer látogató országos ismertséget adott a falunak.

A PanyolaFeszt 2019. augusztus 1-3. időpontja már biztos, a fellépők listája már összeállt és továbbra is számos újdonsággal, egyedi arculatunkkal, minőségileg megújulva várják Panyola szerelmeseit.

További információ: www.panyola.hu; https://www.facebook.com/panyolafesztofficial/

(X)