Nyolcezer látogatót vonzott a XIII. PanyolaFeszt

Az idei PanyolaFeszt ismét hatalmas élményt adott az évről évre visszajáró vendégeknek, illetve a helyi érdeklődőknek. A XIII. alkalommal megtartott rendezvény csaknem 180 fellépője két színpadon több mint nyolcezer látogatót csalogatott a három nap alatt a településre. Az itt élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a családi fesztivál.

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogy pár ismert nevet említsek, meghatározó zenei kikapcsolódást nyújtottak a közönségnek. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, s a hozzánk érkezőknek” – mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. Hozzátette, már több éve arra törekednek, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Talán ennek a kitartó munkának köszönhetik, hogy az idén elérkezett az a rendkívüli pillanat is, amikor a Magyar Fesztivál Szövetség minősíti rendezvényüket.

Az igényes zenei kínálat mellett megannyi egyéb kulturális esemény színesítette a három nap fergeteges hangulatát. Csaknem 10 helyszínen egyszerre ajánlottak kiállítást, változatos portaprogramokat, templom- és pálinkafőzde-látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A kulturális csemegék mellett a Szatmár ízeit sem felejtették el a szervezők, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és majdnem 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka. 

„Bízunk abban, hogy kínálatunkból mindenki talált kedvére valót és sikerült picit megpihennie, feltöltődnie is ezen a pár napon, a béke szigetén. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, ahol hálát adhattunk a Jó Istennek is, hogy a jó idővel ismét megsegítette és támogatta munkánkat - jegyezte meg a falu első embere. – Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket”” – fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

(X)