Ördögkatlan Fesztivál - tizenegyedszerre

Az Ördögkatlan Fesztivál 2018. július 31. és augusztus 4. között várja a vendégeket, és mind minden évben most is kiemelkedő írók, költők, színészek és zenészek kapnak szerepet. Kiss Mónika és Bérces László 2008-ban szervezte meg az első Ördögkatlan fesztivált, így az idei már sorban a 11.
 
2018-ban az egyik díszvendég a Magvető Kiadó lesz, Nádasdy Ádámot kérték fel „sztárvendégnek”, aki elsősorban fordításairól fog beszélni, de a jövőre megjelenő verseskötetéből is kapnak majd ízelítőt az érdeklődők, melynek témája a lélek és a természet kapcsolata lesz. A Kiadó több izgalmas témában is meghívott alkotókat, Szilasi László és Darvasi László a betegségek túlélésének irodalmi feldolgozását, Toth Benedek és Horváth Viktor forradalmi és háborús regényeiket fogják bemutatni, és több fiatal költőnk, többek között Zilahi Anna, Fehér Renátó és Balaskó Ákos is részt vesz a fesztiválon.
 
Tompos Kátya látható augusztus 1-jén a „Like a Rolling Stone” című produkcióban Zsédával, Ónodi Eszterrel, Gryllus Dorkával, Jordán Adéllal és Simon Kornéllal adnak elő világslágereket a beat korszakból. Augusztus 2-án „Holdjárat” című második önálló lemezéről énekel dalokat a Vylyan Terasz színpadán.
Szabó Attila – Csík zenekar - Július 31-én az ünnepélyes megnyitó után ő és családja fog különleges koncertet adni 50. születésnapja alkalmából, majd másnap az idén 30 éves Csík zenekar lép fel Villánykövesden, ahol Presser Gábor lesz a vendégük, a legendás zenész először vesz részt a Fesztiválon.
 
Kiemelt program a Megbékélés Kápolnában felcsendülő Haydn - Teremtés című oratóriuma a Hungarian Studio Orchestra, a Nemzeti Énekkar tagjaiból álló Katlankórus, Brickner Szabolcs és Kolonits Klára előadásában, Udvaros Dorottya és Jordán Adél pedig a Budapest Bárral ad közös koncertet.
 
Több helyszín megújul, illetve kibővíti kínálatát ebben az évben is. A beremendi Kovácsműhely is például, ahol Alinda beszélgetései, kisebb koncertek, és esténként monodrámák kapnak majd helyet, így a fesztiválozók itt találkozhatnak majd Kiss Tibi legújabb kéttagú formációjával, az Aranyakkorddal, illetve Hámori Gabriella előadásában itt láthatják majd a „Gyarmati Fanni Naplója” című előadást.
 
Két fiatal alkotócsoport is a Fesztivál díszvendége, a k2 Színház már visszatérő vendég, idén „Baranyai gyöngyösbokréta” címmel hoznak létre színházi produkciót.
 
A Sztalker Csoport első önálló előadásának létrehozására vállalkozik az Ördögkatlanon. Faulkner „Míg fekszem kiterítve” című regényét ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, a dramaturg Vecsei H. Miklós, a zenei vezető Kovács Adrián, a koreográfus pedig Berecz István lesz. Az előadásban csak fiatal színészek szerepelnek, illetve – az előadáshoz készült - hangfelvételről Törőcsik Mari. 
 
Az idén már harmadszor tudnak hátrányos helyzetű gyermekeket fogadni a Fesztiválra, 2018-ban 40 kákicsi iskolás nyaral majd a Katlanban. 
 
Részletes program és jegyvásárlás:
 
(X)