Tematikus séták Miskolcon

Miskolc turisztikai szervezete immáron harmadik éve szervezi meg havi rendszerességgel a tematikus városnéző sétákat. Mivel a program nemcsak a helyiek, hanem a városba érkező turisták körében is népszerű, a március második szombatján induló programsorozatra már hat alkalmas bérletet is lehet majd vásárolni, amelynek szelvényei más, a HelloMiskolc által kínált egyéb garantált sétákon vagy túrákon is felhasználhatók.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a klasszikus belvárosi idegenvezetések minden hónap második szombatján délelőtt 10-kor kezdődnek. A 1,5-2 órás programok során ebben az évben is lehetőségük lesz a résztvevőknek arra, hogy ellátogassanak egy-egy olyan helyszínre, amely kevésbé ismert, általában nem vagy csak külön engedéllyel látogatható.

A tematikus sétákon szó lesz különleges burkolatokról, érdekes kapualjakról, a 180 éve született legendás Bató Eszterről, és – kimozdulva a sétálóutca zónájából – megismerhetik majd az egykori Urak utcáját vagy a régi malmok környékét is az érdeklődők.

Az első tematikus séta a belváros föld alatti érdekességeibe enged betekintést, hiszen különböző funkciójú emblematikus épületek pincéibe juthatnak el a program során a résztvevők.

További információ:
Kupcsik Sarolta idegenvezető
e-mail: sarolta.kupcsik@hellomiskolc.hu
mobil: +36 30 5535 032