Vegetáriánus Fesztivál Kőbányán

2018. szeptember 8-9-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) a 22. Vegetáriánus Fesztiválon többek között szó lesz a vegán életmódról – orvosi szemmel is –, a sport és vegán étkezés összefüggéseiről, a gyermekek egészséges táplálásáról, a gluténmentes étrendről, a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is.

A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, de lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok is. Amíg a szülők főznek, meditálnak, vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik majd az időt.

Az esemény idei arca Kowa, aki immár 16 éve maga is vegetáriánus. „Számomra nem jelent nagy problémát, hogy betartsam a vegetáriánus étrendet. Részemről ez egy szellemi döntés. Fontos állomása volt az életemnek, hogy háromnegyed évig krisnások között éltem. Még ma is ez a szakrális háttér a gerince a táplálkozásomnak” – mondta a Kowalsky meg a Vega frontembere.

A 22. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A rendezvényre a belépés ingyenes.

(X)