Adventi énekszó a bécsi Városházán

Idén több mint 80 kórus jelentkezett a bécsi Nemzetközi Adventi Éneklésre. Az adventi hétvégéken megrendezett koncerteken 2015-ben öt magyar énekegyüttes is fellép a Városháza dísztermében.

Már hagyománynak számít Bécsben a Nemzetközi Adventi Éneklés (Internationales Adventsingen) című koncertsorozat, amelyet a Városháza dísztermében, közvetlenül a karácsonyi vásár mellett rendeznek meg. A koncerteket minden évben az adventi hétvégéken péntektől vasárnapig, illetve ünnepnapokon 15:30 és 19 óra között rendezik meg. A belépés ingyenes.

A nemzetközi találkozóra több mint 80 kórus jelentkezett – idén az európai együttesek mellett japán, kanadai és amerikai csoportok is fellépnek majd. Magyarországot öt kórus is képviseli, amelyek az első három hétvégén mutatkoznak majd be. November 29-én a keszthelyi Helikon kórus ad koncertet, a következő hétvégén a pécsi Babits Kamarakórus és Balatonalmádi Város Vegyeskara lép színpadra. December 11-én a zalaegerszegi Liszt Ferenc Gyermekkórust hallhatjuk, másnap pedig a Balatonlellei Sotto Voce Kamarakórus énekel.
A kicsikre is gondoltak a szervezők. Közvetlenül az adventi koncertek előtt tart bábelőadást a Városháza dísztermében a Kasperltheater, így a program remek kiegészítése lehet egy bécsi adventi látogatásnak.

Részletes program itt.

https://www.wien.gv.at/kultur/abteilung/pdf/adventprogramm.pdf