Bécsben bárkiből lehet sellő

Mostantól bárkiből lehet sellő Bécsben − legalábbis ezt ígéri az Osztrák Hableányszövetség, amelynek tanfolyamain nemcsak a megfelelő légzéstechnikát és uszonyhasználatot sajátíthatják el a résztvevők, hanem a tengerek nagyköveteivé is válhatnak.

Bécs egyik legnagyobb termálfürdőjében, a Therme Wienben tartja következő sellő-workshopját az Osztrák Hableányszövetség, az Austrian Mermaids. A 2016. augusztus 21-re meghirdetett tanfolyamon bárki részt vehet, aki jól tud úszni, szeret a víz alá merülni, és 34-esnél nagyobb a lába.

A 8-99 éves korig, nőknek és férfiaknak egyaránt szóló kurzus időtartama másfél óra, amely során nemcsak a megfelelő légzéstechnikát és az uszonyhasználatot tanítják meg játékosan a résztvevőknek, hanem a sellők történetét is. Mivel a hableányok és -fiúk a tengerek nagykövetei is egyben, a tanfolyamon szó esik a tengerek, óceánok állapotáról és a természetes vizek védelmének fontosságáról is.

A sellőúszás az Egyesült Államokból indult, és néhány éve teljesen meghódította Ausztriát is. A speciális úszásmód előnye, hogy kíméli az ízületeket, ugyanakkor alaposan átmozgatja az egész testet. A kezdő tanfolyam díja 48 euró, akinek pedig még nincs sellő-uszonya, az 9,50 euróért kölcsönözhet egyet.

(X)