Belekóstoltunk a tengerparti luxusba

Május végét írunk, amikor landolunk az antalyai kifutópályán. Kedves fogadtatásban van részünk, a nőket virágcsokorral várják a török házigazdák. Így indul a Sun & Fun Holidays idei turisztikai tanulmányútja.

Az antalyai városnézés során magyarul beszélő török idegenvezetőnk, Gökçe természetesen nem mulasztja el elmesélni, hogy Musztafa Kemal Atatürk, a Török Köztársaság alapítója és első elnöke a mai napig hatalmas köztiszteletnek örvend. Hiszen az ő reformjainak köszönhetően virágzott fel az ország.

Antalyában nagyon sok kulturált üzlet várja azokat a turistákat, akik a pénzüket szeretnék elkölteni. Amerre csak járunk, mosolygós árusokat találunk fagyizóban, bazárban, boltokban. És háromféle pénzzel fizethetünk: török lírával, amerikai dollárral és euróval.

Az antalyai séta után a mintegy 40 kilométerre lévő Kemer városa felé vesszük az irányt. Kemer a török riviéra egyik gyöngyszeme. Azért is, mert meghatározóak a parton magasodó hegyek, ahová nyáron üdítő dolog felmenni felvonóval. Egyébként is különleges klíma várja itt a pihenni vágyókat: a tenger sós levegője és a mediterrán virágok illata keveredik a hegyi levegővel.

Szállásunk egy őskert közepén, a Marti Myra Hotelben van: hatalmas medencék folytatásában, pálmafák és fenyők között ta lálhatók az apartmanok. Ezen a tanulmányútunkon ötcsillagos hotelekkel ismerkedünk, egy hét alatt több mint 40 szállodát csodálhatunk meg. Köztük olyan különleges hoteleket, mint a Susesi Luxury Resort Belekben, a Granada Luxury Resort & SPA Antalyában vagy a Sense De Lux Sidében. Az all inclusive ellátás ezeken a helyeken természetesen minden igényt kielégít. Szabadságunk alatt gondtalanul élvezhetjük a szálloda szolgáltatásait, a tenger zúgását, a napsütést, garantált a pihenés.

Kemerhez és Antalyához hasonlóan közkedvelt hely Side. Itt a központi üdülőrész egy fél szigeten fekszik, amit két gyönyörű homokos tengerpart szegélyez. Itt található a Side Star Elegance Hotel, amelynek földszinti szobáiban megszállva saját medencében úszhatunk. Az eltolt szintes szálloda teraszán este élőzene mellett gyönyörködhetünk az óváros fényeiben.

Belek a golfosok Mekkája is, az ő csúcsszállodájuk a Regnum Carya Golf Resort, ahol a G20as csúcstalálkozón résztvevő politikusok is megszálltak 2015ben. Egy másik hasonló kaliberű szálloda a Sueno Hotels De  luxe. Ezekben az exkluzív hotelekben hatalmas belső terek vannak, márvány amerre csak nézünk, na és persze az óriási csillárok se hiányozhatnak. Minden a kényelmet és a luxust sugározza. Az éttermekben is óriási a választék kifogástalan ételekből és italokból, egy gyomorral nem is lehet bírni. Mi két estét a RIUKaya Palazzo Golf Resortban töltünk luxuskörülmények között, ahol a tengerhez vezető út mentén is különböző medencéket találunk. A tengerparton, a mólón baldachinos ágyak bérelhetők (napi 150 euró), amihez pezsgő is jár. Mi maradunk a parton, a koktélt ágyhoz hozza a személyzet minden külön kérés nélkül. Ilyen egy száz százalékban gondtalan a pihenés. Érdemes kipróbálni, Törökország mindenkit vár.

Köszönet az útért a Sun & Fun Holdays utazási irodának!