Duna-sziget, a szabadidő bécsi paradicsoma

A Duna-sziget, vagy ahogyan a bécsiek nevezik, a Copa Kagrana, a fürdőzés és a szabadidős programok első számú paradicsoma Bécs északi szélén, egy 20 kilométer mesterségesen létrehozott szigeten. A sziget 21,1 kilométer hosszú, míg a szélessége 70-210 méter között változik.

A Duna-sziget sima felületének és a rendszeres karbantartásnak köszönhetően a legtöbb sportnak kedvez: futhatunk, biciklizhetünk, görkorcsolyázhatunk, szörfözhetünk vagy akár vízisíelhetünk is. A Duna-sziget mentén ugyanakkor rengeteg sekély vizű, fürdőzésre kifejezetten alkalmas szabadstrandot, ingyenes pihenő- és grillhelyet, valamint játszóteret és röplabda pályát találunk.

Minden év júniusában itt rendezik meg a nagyszabású Duna Sziget Zenei Fesztivál (Donauinselfest), Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválját.

A Duna szigeten modern világítórendszerek, valamint környezetbarát elektromos kerékpárokkal felszerelt mobil info pult is segíti a tájékozódást. Az újonnan kiépített lépcsők és a családoknak létrehozott strandok pedig megkönnyítik a vízhez való lejutást.

(X)