Európa egyik legnagyobb turisztikai vásárán vesz részt Magyarország

Január 20-án, szerdán kezdődött el Madridban Európa egyik legrangosabb nemzetközi turisztikai vására, a Fitur, amelyen Magyarország is részt vesz. Az öt napig tartó vásáron összesen 165 ország és régió mutatkozik be a szakmai és a civil közönségnek. A több mint 57 ezer négyzetméteren, összesen nyolc pavilonban zajló eseményre több mint 223 ezer látogatót várnak a szervezők.

A kiállító országok helyi jellegzetességeikkel igyekeznek felhívni magukra a figyelmet: a japán standnál gésák segítségével lehet kimonót próbálni, Portugália borkóstolóval készült, a Magyar Turizmus Zrt. által létrehozott magyar standon pedig látványpékséget rendeztek be, ahol frissen sütött kürtőskalácsot kínálnak az érdeklődőknek.

A Fitur azért számít különlegesnek az európai expók között, mert ez az egyetlen olyan vásár, amely Dél-Amerika felé is kaput nyit, ami jó lehetőség a Magyarországot képviselő irodáknak is a kapcsolatteremtésre – hangsúlyozta Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. spanyolországi külképviseletének vezetője a megnyitó napján.

(Forrás: MTI)