Három jó hely a Tátrában

A „világ legkisebb óriáshegysége” három központját kínálja, amelyek közül mindegyik egyedülálló a maga nemében.

Tátralomnic – Kilátás Szlo- vákia második legmagasabb hegycsúcsára – a kötélpályával elérhető Lomnici-csúcsra – és a legmagasabban fekvő, illetve legmeredekebb sípályájára. 1300 méteres szintkülönbség, kiszélesített pályák, öt hónapos hógarancia, korszerű ülőliftek és kabinos felvonók! Jelentős lépés volt a 2013-14-es
téli szezonban, hogy 15 személyesre cserélték a felvonót a Kőpataki-tónál, így már 2400 személyt tudnak szállítani óránként, és az út ideje 7 percre rövidült.

Csorbató
Kitűnő feltételek, príma pályák szlalomhoz, lesikláshoz vagy sífutáshoz – a legmagasabb szintű szolgáltatások. A sífutáshoz 26 kilométer összhosszúságú pálya. Éjszakai sízés, snowboardosoknak adrenalinnövelő Snowpark.

Ótátrafüred
Jakubkova lúka (Jakabrét) könynyű sípályájával optimális a kezdő sízők számára. A kínálatban előnyös, csak az adott központban érvényes síbérletek is vannak. A legkedveltebb nem sí attrakció a nappali és éjszakai szánkózás a két és fél kilométeres megvilágított pályán Tarajkáról Ótátrafüredre.
A 2016-17-es téli szezon újdonságai a gyerekfelvonók Csorbatón, valamint Tátralomnicban. A tátralomnici síközpontnak tematikus FUN zónája és műlesiklópályája lesz a tátrai vadon állatkáival.

Hórukk

Január 19. és 22. között rendezik meg a XV. AEGON Hórukk Amatőr Sí- és Snowboardfesztivált Tátralomnicon. Szeretné tudását rögtön összemérni másokkal? Gyerekkorában a síléccel és a hóekével még a csehszlovák Tátrában ismerkedett, és most nosztalgiázna egyet? Akkor itt a helye!
A négycsillagos Horizont Hotel wellnesshétvégét kínál sok síeléssel – igény esetén síoktatással –, gyerekprogramokkal, fergeteges bulikkal, HUMNO farsanggal, jó zenével, Szulák Andi koncertjével, vidám hangulattal. A síoktatás és -versenyzés szervezője Klausmann Viktor versenyigazgató és a Magyar Síakadémia csapata. A résztvevők biztonságára az AEGON „Világlátó Szlalom Arany” síbiztosítása ügyel