Karácsonyi különlegességek a földön és a levegőben

Karácsony közeledtével a Lufthansanál is elindult az ünnepi szezon: apró meglepetéssel kedveskednek az utasoknak indulás előtt a repülőtéren, és útközben a fedélzeten.

Felszállás előtt a Lufthansa utasai ünnepi dekorációval díszített, első osztályú várót vehetnek igénybe Frankfurtban és Münchenben. A frankfurti első osztályú váróban és a First Class terminálban karácsonyi menüt szolgálnak fel: sült kacsát párolt vöröskáposztával, áfonyás burgonyagombócot és libamájat „Figaro módra”. De a légitársaság valamennyi várójában kaphatóak lesznek édes sütemények, mint többek között német gyümölcskenyér (stollen), pirított mandula és frissen sült karácsonyi keksz.

Nemcsak a várótermekben, hanem a levegőben is ünnepi hangulatot teremt a Lufthansa. December 26-ig ajándék csokival lepik meg szinte az összes járat utasait. December 12-től pedig különleges ajándék várja a fedélzeten a fiatalabb utasokat. A gyerekek Pault és a Samet, a téli hideg ellen vastag kapucnis kabátba öltöztetett karácsonyi plüssmackókat kapják ajándékba. A váróba szüleikkel együtt érkező gyerekek ajándékzacskót is kapnak – benne kifestőkönyvvel, kedves meglepetésekkel és kirakós játékkal.

Egyes nagy távolságú járatokon ráadásul az első osztály utasai különleges „gyertyafényes” téli étlapról választhatnak maguknak fogást.

December 24-én a Lufthansa rendszeres járatot indít Frankfurt és a finnországi Ivalo között. A népmesék tanúsága szerint az észak-finnországi város közelében él a Mikulás. Az LH846 lesz a Lufthansa egyik leghosszabb járata Európában: minden szombaton délelőtt 9 óra 40 perckor száll fel Frankfurtból, és délután 2 óra 10 perckor érkezik meg Ivalóba.

(X)