KLM: INDUL A NEGYEDIK AMSZTERDAMI JÁRAT

Növeli kapacitását a KLM: március 27-től újabb járat indul Amszterdamba.  Az új 132 férőhelyes B737 géptípussal üzemelő járat az amszterdami Schiphol repülőtérről 08.40-kor indul Budapestre, ahonnan 11.20-kor megy vissza a holland fővárosba.

„A járatbővítés elsődleges célja az utasaink kényelmének biztosítása. Amellett, hogy a magyar közönség számos különleges célállomásra juthat el, az átszállási idők a hosszú távú járatokon is lényegesen lerövidülnek. Például ha Montréal-ba utazik valaki Budapestről, öt órával kevesebbet kell várnia a csatlakozásra a Schiphol repülőtéren, a Mexikóba utazók várakozási ideje pedig közel hat órával lesz kevesebb” − számolt be az új járat részleteiről Dror Harel, a KLM magyarországi igazgatója.

Az amszterdami járat mellett a Dreamliner gépek bevezetése is újdonságnak számít. Az új Boeing 787-9-es gép legfontosabb fejlesztései közé tartoznak az újonnan felszerelt kabinok: a World Business Class üléseket már teljesen vízszintesbe lehet helyezni, az Economy osztály üléseit pedig 40 százalékkal hátrébb lehet dönteni. A Dreamliner másik legnagyobb előnye, hogy környezetkímélő motorok szén-dioxid kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb az átlagosnál.

Az új menetrendnek köszönhetően olyan népszerű célállomásokra is rövidebbé válik az átszállás, mint Bangkok vagy Havanna, valamint az utasok immáron több járatkombinációból is válogathatnak olyan közkedvelt desztinációkra, mint Peking, New York, San Francisco vagy Shanghai.

(X)