Körtúra Felső-Stájerországban

A 18 szakaszból álló, többnapos körtúra a sokszínű régió lenyűgöző tájain keresztül vezet, ahol minden korosztály megtalálja a magának valót. A 300 kilométernyi túraútvonal, a csodálatos élményekkel teli 120 óra menetidő már koratavasszal csalogatja a téli álmukból ébredő túrázókat.

A hegyi legelők, a vad folyók, a források és a hegyvidék állatainak látványa az élménytúrázókat és a kihívásokat kereső csúcstámadókat egyaránt Felső-Stájerországba csábítja. A változatos túraútvonal mottója: a részvétel a fontos, a túrát élvezni pedig kötelező.

A kulináris élményekkel és csodálatos panorámával kecsegtető hegyi kunyhók még a megrögzött otthonülőket is azonnal egy egészséges túrára csábítják. Ráadásul az új „Időutazás a hegyekben“ útikalauz (BergZeitReise-Wanderführer) és az ízletes fűszeres sonka (Haxn’schmalz) gondoskodnak róla, hogy ne térjünk le a helyes útról. Az igazán motivált hosszútáv-túrázok a válogatott felső-stájerországi gyógynövényekből készült, izomlazító krémmel (Spotzn’schmier) kezelhetik fáradt lábaikat. Hatása és finom illata kicsiknek és nagyoknak is frissítő. A „kezelés“ után új erőre kapva – esetenként talán újraéledve – már semmi sem állhat „A gleccsertől a borig“ túraútvonal teljesítésének útjába.

(X)