A Lonely Planet Európa top 10 úti célja közé választotta Észak-Németországot

Észak-Németország azon tíz úticél egyike, „amelyek nem hiányozhatnak a 2017-es bakancslistádról” – legalábbis ez a véleménye a Lonely Planet utazási szakértőinek.
 
Az elismert és független kiadó minden évben megkérdezi az írókat, szerkesztőket és az online közösséget, hogy szerintük most melyik úticélok a legérdekesebbek. A több száz ötletet az utazási szakértők egy top tízes listára szűkítik le. A kiadó egyik legfőbb célja, hogy kevésbé ismert desztinációkat is felfedezzen és ajánljon olvasóinak.
 
„A Lonely Planet különösen szereti felfedezni a kevésbé frekventált turisztikai célokat. Észak-Németország beválasztása Európa top 10 desztinációja közé alátámasztja erőfeszítéseink sikerét, hogy ismertebbé tegyük a régiót a német partvidékkel közösen szervezett szemináriumok által” – mondta Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke.
 
A szakértők által összeállított 2017-es európai top desztinációk Észak-Németország mellett egyébként Zágráb, Gotland, Galicia (Spanyolország), Montenegró északi része, Leeds, Alentejó régiója, Moldávia, Páfosz és Le Havre.

(X)