Már csapolt sört is lehet kapni a KLM járatán

A Holland Királyi Légitársaság guruló sörcsapja a KL735-ös curacaoi járaton debütál. A KLM World Business Class utasai az elsők, akik csapolt sört kortyolhatnak a felhők felett.

„A guruló sörcsap a KLM és a Heineken különleges együttműködésének köszönhetően jött létre, aminek központjában a fogyasztóink állnak. Fantasztikus látni, ahogy a két vezető holland márka egyesítette erőforrásait, hogy létrehozzon valami egyedit. Mi vagyunk az első légitársaság, amely felvitte a csapolt sör élményét tízezer méter magasba” – mondta Miriam Kartman, a KLM fedélzeti szolgáltatások ügyvezető alelnöke.

A guruló sörcsap nedűjét hidegen, erősen szigetelt hordóban szállítják a repülőgéphez, hogy az megfelelő hőmérsékletű maradjon. A kabinszemélyzet kiválasztott csoportja speciális tréningben részesült, miként kell a levegőben tökéletesen sört csapolni.

A légitársaságnak és a Heinekennek évekbe tellett, hogy létrehozzák a guruló sörcsapot és az innovatív hordót. Az úgynevezett „BrewLock” hordót ugyanis légnyomás működteti szén-dioxid helyett, hiszen a fedélzeti kabinnyomás eltér a földön tapasztalhatótól. A légnyomás a „BrewLock”-ot megfelelő nyomás alá helyezi, ezzel kompenzálva a fedélzet alacsony nyomásszintjét.

Lennart Boorsma, a Heineken globális innovációért felelős marketing-menedzsere szerint a Heineken termékfejlesztéseinek célja a sör magas minőségének biztosítása, akárhol is fogyasztják azt. Az új sörelosztó lehetővé teszi, hogy a fogyasztók a kiváló csapolt sör hamisítatlan ízét élvezhessék az utazásuk alatt.

A Heinekennel való együttműködés a KLM termék víziójának része, melynek Hollandia áll a középpontjában. A World Business Class menüjét a holland Michelin csillagos séf, Jacob Jan Boerma állította össze, míg az étkészletet Marcel Wanders tervezte. A KLM kabinszemélyzetének ruházatát Mart Visser álmodta meg, a kabin belső kialakítása pedig Hella Jongerius munkája.

(X)