Síelés és csobbanás a Tátrában

A szlovákiai síelést ma már összeköthetjük a wellnesszel is – legyen szó az Alacsonyvagy a Magas-Tátráról.

Sokarcú, élményekkel teli hely a Magas-Tátra, az egyedülálló természet a szolgáltatások magas minőségével párosul. Mindenki kedvére választhat: a gyerekes családok, a sportosak és a pihenést kedvelők is.

Magas-Tátra: a tél csúcsa

A Magas-Tátrában három gyönyörű magashegyi síközpontot találhatunk: Tátralomnicot, Csorbatót és Ótátrafüredet. Ezek együttesen 24 kilométernyi lejtőt kínálnak kezdőknek, haladóknak és profi freeride sízőknek egyaránt. Ezt spékelik meg például a poprádi Aquacity spa- és wellness-szolgáltatásai két szinten, és most nyitja meg kapuit ehhez kapcsolódóan egy új egészség- és szépségklinika is.

A poprádi Aquacity-csoporthoz tartozó hotelek üdülési csomagjai a síbérletet és a síbuszhasználatot is tartalmazzák. Az egyik ilyen szálloda, amit ajánlunk, a Hotel Horizont Resort. A négycsillagos luxusszálloda kitűnő konyhával büszkélkedhet, és számos szolgáltatást kínál a sízőknek: sporteszköz-kölcsönzőt, sportüzletet, profi sítárolót ózontisztítással, csúszdát, jégpályát, saját síbuszt. A mozgalmas tátrai nap után a vendégek lelazulhatnak az exkluzív Mountain Wellnessben vagy a hotel tetőrészén található VIP Sky Lounge-ban, ami finn szaunával, jakuzzival áll a rendelkezésükre.

Télen gazdag a rendezvénykínálat is a Magas-Tátrában. A legkedveltebb a jégfaragó-világbajnokság (2017. január 13-15.), illetve a szánhúzókutyás versenyek. A Tátra téli szenzációja kétségkívül a jégtemplom, ami a tavalyi szezonban 137 napot volt nyitva. 218 ezren látogatták meg, és öt esküvőnek is színhelye volt.

Alacsony-Tátra: nyár a télben

A liptószentmiklósi Tatralandia aquapark télen is a nyári strandolást, kikapcsolódást garantálja. Medencéit 26-38 fokos hévízzel, tengeri és édesvízzel töltik fel. Egyedülálló a Tropical Paradise elnevezésű fedett rész, ahol trópusi növényzet és 30 fok körüli, tengeri klíma van. Mint a tengereken nyáron, lehet sznorkellezni és a víz alatti korallvilágban gyönyörködni. És mindehhez még napozni is lehet a téli nap sugarait átengedő, áttetsző tetőzet alatt.

Egynapos síbérletet váltva nem csak egy nap síelésre van lehetőség, választhatjuk azt is, hogy az adott napot az aquaparkban töltjük. A többnapos síbérletek (GOPASS) pedig egész napos belépőként használhatók Tatralandiába. A le nem síelt napok beválthatók a Tatralandia, a Gino Paradise Bešeňová vagy az Aquacity Poprad aquaparkokban.

További információ: www.tatralandia.sk/hu és www.gopass.sk.

A besenyőfalui Gino Paradise 9 kilométerre van Rózsahegytől. A geotermikus energia kihasználásán alapuló vízi paradicsom egész évben nyitva tart. 2016-ban újabb külső és belső medencéket adtak át, a vendégek választhatnak a kétfajta víz, a geotermikus vagy a tiszta, melegített közül.

Előnyös csomagok síbérlettel

A Magas-Tátra síközpontjainak és szálláshelyeinek együttműködése révén sícsomagok széles választéka áll rendelkezésre kedvezményes áron. Érdemes körülnézni a www.tmrhotels.com vagy a www.vt.sk/ubytovanie/pobytove-baliky/ webcímen.

A Tatry Mountains Resortscsoport egyébként éppen egy új, négycsillagos szálláshellyel gyarapodik: a Hotel Poštával. A 24 szobás és 14 apartmanos szálloda a Grand Jet kötélpálya felszállóállomása mellett épült Biela Púť helységben. Az avantgárd, ötletes és modern dizájnú hotel a legigényesebb ügyfelek számára is a szolgáltatások magas színvonalát kínálja.

(X)

www.slovakia.travel