SIKERESEN SZEREPELT HAZÁNK CSEHORSZÁG LEGNAGYOBB TURISZTIKAI SZAKVÁSÁRÁN

Október 24-25. között Prágában zajlott le Csehország legnagyobb turisztikai szakmai rendezvénye, a a Czech Travel Market, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség csehországi képviselete egy sikeres workshopot rendezett a cseh utazási szakma képviselőinek.

A szakmai találkozón 25 magyar idegenforgalmi vállalkozás és csaknem 80 cseh szakember vett részt. A program kezdetén Szirányi András külképviselő bemutatta a magyarországi cseh beutazóforgalom eredményeit és a workshop magyar résztvevőit. Az előadást a résztvevők visszajelzései szerint intenzív és eredményes üzleti megbeszélések követték, a rendezvény végeztével a szakembereket magyar fogások és borok kóstolója várta.

Magyarország egyébként a statisztikák szerint egyre népszerűbb a cseh vendégek körében: 2016-ban az előzetes adatok alapján 180 915 cseh vendég csaknem 555 000 vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ez a vendégszám tekintetében 13,7 százalékos, a vendégéjszakák esetében 17,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az első nyolc hónapban tapasztalt jelentős vendégéjszaka bővülésnek köszönhetően Csehország már a harmadik helyet foglalja el a legfontosabb küldőországok rangsorában.

(X)