SKYTRAX-díjas lett az Ethiopian Airlines

A korábbi évekhez hasonlóan idén is elnyerte a Legjobb Afrikai Légitársaság díját az Ethiopian Airlines. A társaság képviselői a napokban vehették át a rangos kitüntetést a párizsi SKYTRAX díjátadón.

Az Ethiopian Airlines folyamatosan járatfejlesztéseinek köszönhetően 3 különleges helyszínre juthatnak el az utasok. Ráadásul a magyar utazóknak Seychelles szigetekre, Addis-Abeba-i közvetlen átszállás esetén nem szükséges sárgaláz oltás, amennyiben 8 óránál kevesebbet tartózkodnak ADD repterén.

Akszúm
Akszúm 1000 km-re északkeletre fekszik Addisz-Abebától. Etiópia legszentebb városa, melyet évente rengeteg zarándok látogat meg. Az ókorban és a kora középkorban az Akszúmi Királyság székhelye volt. Építészeti emlékei miatt az UNESCO Világörökség-listáján is szerepel.

Gondar
Gondar Etiópia egyik legfontosabb turisztikai központja. Az egykori birodalmi főváros, ahonnan az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot, 1979 óta a Világörökség részét képezi. A város 2133 m tengerszint feletti magasságban fekszik.

Jimma
Addisz-Abebától 250 km-re délnyugatra fekszik az Awetu folyó partján. Tengerszint feletti magassága 1720 méter. Jimma eredeti neve Himata, és a 19. század végén vált jelentős karavánállomássá Kaffa és Shewa tartományok kereskedelmében.

Az Ethiopian Airlines magyarországi képviseletét a AVIAREPS látja el.

(X)