Sokszínű síkaland a Mostvierteli Alpokban

A kirándulás a hóba igenis elérhető lehet. A mostvierteli kisebb és nagyobb síterületek előnyös ajánlatokat kínálnak a napi kirándulásokhoz és a rövid téli szabadság eltöltéséhez. A kezdők és az újrakezdők számára próbanapokat is tartanak.

A hó birodalma: a Hochkar Göstling/Ybbsnél

A Hochkar Kelet-Ausztria leghóbiztosabb és legmagasabban fekvő alpesi centruma, 1800 méter magasan Göstling/ Ybbs felett. Tizennyolc kilométernyi pálya és kilenc felvonó várja a vendégeket, egészen április elejéig tökéletesen előkészítve. A nehézségi fok skálája a gyermekeknek is alkalmas pályától az igényesig terjed. Aki szakértő vezetés mellett a szabad területekre is kimerészkedik, a JoSchi síiskola freeride-kalandjai között válogathat. A snowboardosokat ugyancsak nagyszerű ajánlatok várják: a Funpark Hochkarban, Kelet-Ausztria legjobb Snowparkjában a freestílereket ideális körülmények várják. A nyugalmat a számtalan téli túraútvonalak valamelyikén, vagy a sífutópályákon élvezhetjük a Hochreit fennsíkon és a vezetett hótalpas túrákon. Aki a mozgás lehetőségét nem a sípályán keresi, megtalálhatja a természetes szánkópályán, vagy tesz egy kört a jégpályán.

Praktikus: A kombinált jegy érvényes a Hochkar és Lackenhof (Ötscher) összesen 40 kilométernyi pályájára. A Schneemann-jeggyel tíz év alatti gyermekek (2006-ig) az egyik fizető szülővel csupán napi 2 euróért síelhetnek (a családi viszony igazolása szükséges).

Sokszínű síkaland a Mostvierteli Alpokban

Friss levegő, csodás kilátás és varázslatosan szép táj: a téli Mostviertelt a legnyugalmasabb módon túrautakon, sífutópályákon, szánkópályákon és jégpályákon fedezheti fel.

Változatos téli túrák

A Mostvierteli Alpokban szinte minden helység csatlakozik a téli túraútvonalak hálózatához. Göstling/Ybbs-ben például ötven kilométernyi takarított útvonal közül válogathatunk.

A teliholdas-hótalpas túra itt is elérhető. A részvétel személyenként 20 euro, kölcsönfelszereléssel és fejlámpával.

Síelésre fel

Mostanság igen népszerű a sítúrázás. A Lackenhof síterület legmagasabban, 1418 méteren fekvő hüttéje, az Ötscher Schutzhaus a sítúrázók és hótalpas túrázók népszerű találkahelye. A ház vendégei térítésmentesen használhatják a kölcsönözhető hótalpakat (foglalás szükséges). A sítúrázók minden csütörtökön és pénteken betérnek ide, hogy a túrának és a napnak házikoszttal, kis szórakozással és harmonikaszóval vessenek véget.

Különleges tippünk: Igazán romantikus és izgalmas a sítúra teliholdkor. Az Ötscher Schutzhaus telihold idején 24 óráig tart nyitva. / www.lackenhof.at