Szezonkezdés – 3 kérdés

Aki válaszol: Mehmet Dahaoğlu, az Alanya Turisztikai Promóciós Alapítvány vezetője.

– Mik a terveik a 2016-os idegenforgalmi szezonra?
– Minden lehetséges fórumon népszerűsítjük Alanyát. Szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak, hogy Alanya nem csak napsütésből, tengerből és hotelekből áll. Sportváros vagyunk, és mint ilyen, számtalan lehetőséget kínálunk úgy a profiknak, mint az amatőröknek. Kevesen tudják, hogy Alanya ad otthont több nemzetközi sportszervezetnek is. A város kulturális központ is nagyon sok történelmi helyszínnel. Idén például ásatások kezdődtek az antik görög város, Szüedra területén, Alanyától 18 kilométerre délkeletre. Szeretnénk továbbá növelni a közeli Gazipaşa – Alanya reptér forgalmát. Remélhetőleg a magyar utazásszervező cégek sem feledkeznek meg róla az utak összeállítása során, hiszen az alanyai hotelek mindössze 20-30 perc alatt elérhetők a légikikötőből.

– Van valami meglepetés a tarsolyban?
– Először is nagy lelkesedéssel várjuk a 2016-os év fesztiváljait és egyéb rendezvényeit is. Lesznek új dolgok is természetesen, de ezekről majd csak akkor nyilatkoznék, ha már véglegesen eldőlt, hogy valóban beépültek a programokba. Egy valami viszont biztosnak látszik: egy pályázat folyamatban van, aminek köszönhetően Alanya hamarosan új golfpályával büszkélkedhet.

– A mostanság megszaporodott terrorcselekmények miatt tesznek plusz erőfeszítéseket a turisták biztonsága érdekében?
– Nehéz idők ezek mindenhol a világban, és igen: szükséges, hogy extra erőfeszítéseket tegyünk Alanyában is. Ugyanakkor az intézkedések nem feltűnőek az itt nyaralók számára, azért, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse a vakációját. Tehát hatékonyak, de láthatatlanok.

(x)